NEWS ALERT
Apeluri scurte, la care nu apuci sa raspunzi? Un nou tip de inselatorie telefonica creeaza panica printre romani

Un înalt oficial din Egipt e de părere că Tom și Jerry, protagoniștii unui îndrăgit serial TV animat, încurajează violența în Orientul Mijlociu.

În timpul unei conferințe organizate la Cairo, a cărei tematică a fost „mass-media și cultura violenței”, directorul Serviciului de Informații din Egipt a declarat că desenele animate „ Tom și Jerry” sunt parțial responsabile pentru violențele comise în Orientul Mijlociu, a raportat site-ul Egyptian Streets, citat de News.ro.

„‘Tom și Jerry’ prezintă violență într-o manieră amuzantă și transmite mesaje precum ‘da, poți să îl bați’ și ‘poți să îl arunci în aer cu explozibili’. Astfel de mesaje creează impresia că ele prezintă fapte naturale”, a declarat Salah Abdel Salek.

Așa cum amintește publicația Foreign Policy, serialul „Tom și Jerry” este foarte popular în Orientul Mijlociu, inclusiv în Irak. Un medic și istoric egiptean a lansat chiar și teoria potrivit căreia Walt Disney „a furat” de la egiptenii din Antichitate ideea pentru realizarea acestui serial animat.

La scurt timp după declarația lui Salah Abdel Salek despre „violența” serialului „Tom și Jerry”, site-ul Youm7 a publicat un articol serios intitulat „Cinci acuzații proferate împotriva lui Tom și Jerry în Egipt”. Autorul articolului spune că renumitul desen animat este „nefast”, deoarece îi învață pe copii să adopte multe „obiceiuri proaste”, precum consumul de alcool, fumatul și furtul.

„Într-o tară în care forțele de securitate sunt printre cele mai represive și mai brutale din Orientul Mijlociu, faptul că un înalt oficial al guvernului spune că violența din regiune este cauzată de desene animate și jocuri video este complet absurd”, a declarat corespondentul din Egipt al publicației americane Washington Post, citat de ziare.com

În pofida acestor declarații severe la adresa celebrului desen animat, guvernul egiptean nu pare dispus, cel puțin deocamdată, să cenzureze serialul „Tom și Jerry”. Așa cum reamintește site-ul Egyptian Streets, cenzorii locali sunt ocupați mai degrabă cu cenzurarea scenelor erotice și sexuale din filmele care rulează pe marile și micile ecrane din această tară.

„Tom și Jerry”, o serie desene animate americane, prezintă o pereche de dușmani, o pisică de casa și un șoricel, creată de William Hanna și Joseph Barbera pentru studiourile Metro-Goldwyn-Mayer (MGM). Timp de 17 ani, cuplul de animatori a lucrat aproape exclusiv la serialul „Tom și Jerry”, în cadrul căruia au regizat peste 114 scurtmetraje, care se bazau mai mult pe mișcare, în dauna dialogului.

În anul 1957, studirourile MGM a decis să închidă studioul de animație din cauza lipsei de rentabilitate (un serial de șapte minute cu Tom și Jerry costă 35.000 de dolari) și să le redifuzeze pe cele deja existente. În 1960, MGM a semnat un contract cu studioul cehoslovac Rembrandt Films, în urma căruia au fost produse 13 scurtmetraje cu cele două personaje, regizate de Gene Deitch. În 1963, MGM a cerut studioului Sib Tower 12 să creeze alte 34 de scurtmetraje, de această dată regizate de Chuck Jones.

Începând cu anul 1965, desenele au fost cenzurate de Chuck Jones la cererea MGM, fiind scoase scenele care includeau referiri rasiale la adresa persoanelor de culoare (personajul Mami doi Pantofi fiind înlocuit în mai multe dintre desene cu o femeie caucaziană), asiaticilor și amerindienilor.

Sursa: ziuanews.ro


ATENȚIE!!!! Dacă aveți peste 40 de ani CITIȚI URGENT ASTA! Este o informație care vă poate salva viața. Detalii AICI.


Instalează aplicația INFOALERT pentru a afla PRIMUL ultimele noutăți!Instaleaza aplicația INFOALERT din GOOGLE PLAY


loading...

ȘTIREA ZILEI pe infoalert.ro

Prietenii tai deja au apreciat pagina noastra. DA SI TU UN LIKE AICI! Multumim!

Lasă un răspuns