Germania vrea să limiteze drastic ajutoarele sociale pentru imigranții veniți din alte țări ale UE, urmând astfel exemplu Marii Britanii. Măsura i-ar viza în special pe imigranții din țările Europei Centrale și de Est, inclusiv România și Bulgaria.

loading...

Potrivit proiectului de lege elaborat de ministrul social-democrat al muncii german, Andrea Nahles, dezvăluit joi în presă, imigranți proveniți din alte țări ale UE, care locuiesc în Germania, nu vor mai primi ajutoare sociale dacă nu vor munci, relatează Agerpres, citând AFP.

Textul, foarte criticat de opoziție, prevede că imigranții intraeuropeni fără loc de muncă să nu poată accede la ajutoarele publice decât după cinci ani de ședere în Germania. Andrea Nahles a dat asigurări că acest proiect de lege corespunde “practicii curente”, acest termen de cinci ani fiind “în toată Europa un termen de rigoare”.

Cei care vor fi în viitorul apropiat excluși de la ajutoarele sociale vor putea pretinde, cu toate acestea, o alocație tranzitorie de o lună, acordată o singură dată și destinată să acopere cheltuieli elementare (hrana, întreținere, locuința).

Acordarea unui ajutor în vederea întoarcerii în țările de origine este de asemenea prevăzut. Aceste măsuri, care trebuie să mai fie adoptate de Consiliul de miniștri și validate de parlamentari, constituie ecoul revendicărilor premierului britanic David Cameron, în campanie împotriva “Brexit”-ului și care vrea să reducă numărul de imigranți intraeuropeni care vin în Marea Britanie.

Măsura, una controversată și considerată discriminatorie în ceea ce privește principiul european al liberei circulații, îngrijorează țările din Europa Centrală și de Est, ai căror cetățeni sunt vizați.

Sursa: stirileprotv.ro


Prietenii tăi deja au apreciat pagina noastră. DĂ ȘI TU UN LIKE! Mulțumim!

NU RATA ȘTIREA ZILEI!

DISTRIBUIȚI
loading...

CELE MAI CITITE ARTICOLE DIN ULTIMELE ZILE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here