loading...

Românii din străinătate care se întorc în țară vor primi un grant de pana la 50.000 de euro pentru a-si deschide o afacere. Acest proiect de program guvernamental va ajunge în dezbatere publică în luna septembrie,  declara, marți, pentru Agerpres, Claudiu Vrinceanu, secretar de stat in Ministerul Economiei, Comerțului si Relațiilor cu Mediul de Afaceri (MECRMA).

Programul, cu un buget de 30 de milioane de euro, va fi implementat de Ministerul Fondurilor Europene. Banii provin din fonduri europene, prin Programul Operațional Capital Uman. Fiecare beneficiar va primi până la 50.000 de euro, (90% din totalul investiției).

„Încă din februarie am căutat să cream un program care să atragă potențiali antreprenori români care au deja experiența în străinătate. Am decis la nivel de Guvern să implementam acest program cât mai repede, în această toamnă. Mizam pe o schemă cu un buget total de 30 de milioane de euro din POCU (Programul Operațional pentru Capital Uman — n. r.) prin care să stimulam românii din diaspora să se întoarcă prin investiții si antreprenoriat”, declara Vrinceanu.

Potrivit acestuia, viitorii antreprenori vor beneficia si de consultanță și training în afaceri.

„Din punctul meu de vedere, este important, în primul rând, să oferim nu doar granturi, ci și consultanță, training, cursuri pentru cei care vor beneficia de aceste granturi. În al doilea rând, este important să promovăm în mod onest aceste programe, întrucât am observat in piața că încrederea în stat și administrație a românilor plecați este foarte redusă și ei au senzația că li se iau bani, nu li se dau”, a spus el.

Vrinceanu a specificat faptul că este de preferat ca românii care se întorc să își deschidă un business în zona lor de expertiză, spre exemplu cine a lucrat în construcții să își deschidă o firma în acest sector, iar cine a îngrijit persoane vârstnice să deschidă un azil de bătrâni.

„Acestea sunt modele de business destul de greoaie, tocmai din această cauză este important să le oferim și consultanță, nu doar granturi”, a spus el.

Sursa: aktual24.ro


E MĂCEL în PĂDURILE ROMÂNIEI! MAFIA PĂDURILOR vrea ca acest clip sa fie șters. LUAȚI atitudine ACUM, pana nu va fi prea TÂRZIU! VEDEȚI! CLIPUL VIDEO AICI.


Best NEWS

Te-ar mai putea interesa

DISTRIBUIȚI
loading...

CELE MAI CITITE ARTICOLE DIN ULTIMELE ZILE


ÎN ATENȚIA CITITORILOR !!! Vă rugăm ca în comentariile dumneavoastră să folosiți un limbaj decent și fără atacuri la persoană. Nu aprobăm comentarii care conțin link-uri către alte site-uri, sau cele care conțin injurii, ori atacuri la persoană. Acceptăm orice critică, doar dacă este însoțită de un limbaj decent, care respectă regulile bunului simț. Responsabilitatea juridică a opiniilor dumneavoastră exprimate AICI vă aparține în totalitate. Vă mulțumim pentru că ne urmăriți! 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here