DISTRIBUIȚI
loading...

Un raport clasificat despre atacurile teroriste din 11 septembrie 2001 poate demonstra că Arabia Saudită nu a avut niciun rol în atentatele comise pe 11 setembrie 2001.

Directorul CIA a declarat că documentul Congresului american, care datează din anul 2002, ar trebui desecretizat.

De curând, Senatul SUA a votat un proiect de lege prin care familiile victimelor de la 11 septembrie ar putea primi dreptul de a da în judecată Guvernul saudit, scrie reporterntv.

11 septembrie 2001 rămâne ziua celor mai sângeroase atentate din istorie. Aproape 3.000 de persoane și-au pierdut viața după ce 19 teroriști al-Qaeda au deturnat patru avioane de pasageri pentru a ataca simbolurile economice, militare si politice americane.

Pe 11 septembrie 2001, în urmă cu 15 ani, două avioane au lovit World Trade Center la New York, unul Pentagonul la Washington, iar cel de-al patrulea viza, probabil, Capitoliul. După intervenţia pasagerilor, ultimul avion s-a prăbuşit pe un câmp din Pennsylvania.

Turnurile gemene ale World Trade Center, cei mai înalţi zgârie-nori din New York, au fost lovite la un interval de câteva minute de două dintre avioanele deturnate.

Primul aparat, un Boeing 767 al companiei American Airlines, având 92 de persoane la bord, dintre care cinci terorişti, a lovit primul turn la ora locală 8:46 (15:46 ora României), distrugând etajele superioare ale clădirii.

După aproximativ 20 de minute, al doilea Boeing 767, aparţinând companiei United Airlines şi având 65 de persoane la bord, dintre care cinci terorişti, a lovit cel de-al doilea turn al World Trade Center. Evenimentul a fost transmis în direct de posturile de televiziune din întreaga lume, amintește Mediafax.

La ora locală 9:43 (16:43 ora României), un Boeing 757 al companiei American Airlines, cu 64 de persoane la bord, dintre care cinci terorişti, s-a prăbuşit peste Pentagon, provocând pagube însemnate la faţada vestică a clădirii Ministerului american al Apărării.

Un al patrulea aparat Boeing 757, al companiei United Airlines, care transporta 44 de persoane la bord, dintre care patru terorişti, s-a prăbuşit pe un câmp din Pennsylvania, în estul ţării. Obiectivul precis al teroriştilor a rămas, până astăzi, necunoscut, la fel ca şi împrejurările exacte ale producerii catastrofei. Se pare că unii pasageri, informaţi prin telefonul mobil despre evenimentele din New York, i-au atacat pe terorişti.

Teroriștii au ales avioane care efectuau zboruri pe distanțe lungi și aveau rezervoarele pline de combustibil, pentru a provoca pagube cât mai mari.

Cele două turnuri ale World Trade Center s-au prăbuşit unul după celălalt, turnul sudic la ora locală 10:05 (17:05 ora României), iar cel nordic la 10:28 (17:28 ora României). Sub dărâmături au fost prinse sute de persoane care nu putuseră fi evacuate şi mulţi salvatori, în timp ce întregul cartier Manhattan a fost acoperit de un nor de fum negru şi de praf.

Sursa: romaniatv.net


ATENȚIE!!!! Ni se pregătește ceva MONSTRUOS. Lumea nu va ma fi la fel. Presa TACE. Detalii AICI


 


Prietenii tăi deja au apreciat pagina noastră. DĂ ȘI TU UN LIKE! Mulțumim!

NU RATA ȘTIREA ZILEI!

loading...

3 COMENTARII

  1. pai si ce legatura are titlul, titlu in care se merge pe idea ca vei gasi in articol mari dezvaluiri si ca a iesit la iveala adevarul, cu continutul in care nu se spune absolut nimic nou ? asta e jurnalism ?! Doamne…

Lasă un răspuns