Micile afaceri din mediul urban pot primi un ajutor nerambursabil de până la 200.000 EURO, in cadrul unui program destinat microintreprinderilor, prin Programul Operational Regional. Conform Ghidului solicitantului, puteau fi depuse cereri de finanțare începând cu data de 27.07.2016, ora 12:00, dar acesta se mai depun până la data de 27.01.2017, ora 12:00.

loading...

CINE POATE BENEFICIA DE FINANTAREA NERAMBURSABILA?

 • Societățile din categoria microîntreprinderilor (cu mai puțin de 10 angajați, cu o cifra de afaceri sau active totale de până în 2 milioane EURO)
 • Solicitantul trebuie sa aibă o societate care să fi fost înființată de minim 1 an fiscal integral (cel mai târziu la 5 ianuarie 2015) si să fi înregistrat profit din exploatare (>0 lei)
 • Solicitantul trebuie sa aibă minim 1 angajat cu norma întreagă la data înregistrării online a proiectului si/sau minim 1 angajat cu norma întreagă in anul fiscal anterior înscrierii proiectului, respectiv anul 2015.
 • Solicitantul trebuie să-și desfășoare activitatea în mediul urban, intr-una dintre regiunile: Nord Est, Sud Est, Sud Muntenia, Sud Vest Oltenia, Vest, Nord Vest, Centru.
 •  Nu sunt eligibile investitiile in zona de dezvoltare Bucuresti – Ilfov, sau in zonele acoperite de ITI Delta Dunarii (Tulcea, Măcin, Isaccea, Sulina, Babadag). O societate care isi desfasoara activitatea intr-una dintre regiunile excluse poate fi eligibila, doar in cazul deschiderii unui sediu secundar/punct de lucru si a desfasurarii activitatii intr-una din zonele eligibile.
 • Societățile ce derulează activitate intr-unul dintre domeniile eligibile.
 • Beneficiarul trebuie sa dețină dreptul de proprietate/folosință asupra locației in care se va implementa proiectul. 

CATI BANI POT OBTINE?

Valoarea maxima a ajutorului financiar nerambursabil este de 200.000 EURO, echivalent în lei la cursul de schimb InforEuro valabil la data lansării apelului de proiecte.

CARE ESTE CONTRIBUTIA PROPRIE PENTRU PROIECT?

NEWS ALERT
ANUNȚ DE ULTIMĂ ORĂ despre NOUL premier al României.

Contribuția proprie reprezintă minimum 10% din valoarea eligibilă a proiectului.

PENTRU CE TIP DE CHELTUIELI SE ACORDĂ AJUTORUL NERAMBURSABIL?

 • Investiții în active corporale
  • lucrări de construire/ extindere/ modernizare a spaţiilor de producţie/ prestare de servicii ale microîntreprinderilor, inclusiv a utilităţilor generale aferente (alimentare cu apă, canalizare, alimentare cu gaze naturale, agent termic, energie electrică, PSI);
  • achiziţionarea de echipamente tehnologice, utilaje, instalații de lucru, mobilier, echipamente informatice, birotică, de natura mijloacelor fixe, respectiv care se regăsesc în Subgrupa 2.1. „Echipamente tehnologice (masini, utilaje și instalatii de lucru)”, Subgrupa 2.2. „Aparate și instalatii de masurare, control și reglare”, Clasa 2.3.6. ”Utilaje şi instalaţii de transportat şi ridicat”, sau Grupa 3 „Mobilier, aparatura birotica, sisteme de protectie a valorilor umane și materiale și alte active corporale” din Hotărârea Guvernului nr. 2139/ 2004 pentru aprobarea Catalogului privind clasificarea și duratele normale de funcţionare a mijloacelor fixe, cu modificările şi completările ulterioare.
  • achiziţionarea de instalaţii/ echipamente specifice în scopul obţinerii unei economii de energie, precum şi sisteme care utilizează surse regenerabile (alternative) de energie pentru eficientizarea activităţilor pentru care a solicitat finanţare, în limita a 15% din valoarea eligibilă a proiectului. Surse regenerabile (alternative) de energie: energia solară (utilizată la producerea de căldură sau la furnizarea de energie electrică prin sisteme fotovoltaice); energia eoliană; hidroenergia; biomasa (biodiesel, bioetanol, biogaz); energia geotermală.
 • Investiții în active necorporale: brevete, licențe, mărci comerciale, programe informatice, alte drepturi şi active similare
 • Investiții în realizarea de instrumente de comercializare on-line a serviciilor/ produselor proprii ale solicitantului.

Taxa pe valoarea adăugată nedeductibilă aferentă cheltuielilor eligibile este eligibilă.

Nu sunt eligibile proiectele care includ doar investiții pentru achiziționarea de instalații/echipamente pentru obținerea unei economii de energie, realizarea de instrumente de comercializare online, și/sau realizarea de lucrări de construcție care nu se supun autorizării, conform legii.

CE TREBUIE FĂCUT PENTRU A OBTINE FINANTAREA?

 1. Descarcă prezentarea liniei de finanțare!pentru a afla, pe larg condițiile de accesare a finanțării
 2. Descarcă lista codurilor CAEN eligibile!

Sursa: commonwealth.ro


ATENȚIE! VĂ AVERTIZĂM că dacă dați CLICK AICI veți urmări IMAGINI video NĂUCITOARE. Filmarea poate crea panică de aceea nu va fi afișată pe această pagină.

 


Prietenii tăi deja au apreciat pagina noastră. DĂ ȘI TU UN LIKE! Mulțumim!

NU RATA ȘTIREA ZILEI!

DISTRIBUIȚI
loading...

CELE MAI CITITE ARTICOLE DIN ULTIMELE ZILE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here