loading...

Românii care au ajuns la pensie şi au venituri mici pot primi tichete de la Primărie, din care să îşi cumpere medicamente şi ochelari de vedere sau să îşi plătească anumite intervenţii chirurgicale.

Plafonul de 752 de lei reprezintă nivelul minim al venitului pentru asigurarea unui trai decent, în cazul unui pensionar singur care trăiește în mediul urban, potrivit datelor aferente lunii mai 2016, date prezentate de Institutul de Cercetare a Calității Vieții.

Documentele necesare pentru a beneficia de acordarea tichetelor sociale sunt:

  • cerere;
  • act de identitate (copie);
  • talon de pensie din luna anterioară depunerii cererii (copie);
  • declarație pe propria răspundere referitoare la bunuri mobile și imobile aflate în proprietate (va cuprinde și informații referitoare la componența familiei, veniturile membrilor familiei);
  • în cazul persoanelor care locuiesc la bloc, adeverință eliberată de asociația de proprietari/locatari).

Momentan, aceste tichete se oferă doar în Sectorul 5 al Capitalei. Din surse sigure, și alți primari vor să dăruiască acest stimulent financiar pensionarilor.

„Sunt oameni care au muncit o viață întreagă și acum se luptă să supraviețuiască fiecărei luni, fiindcă pensia nu le ajunge pentru medicamente, hrană și pentru achitarea utilităților. Ne dorim să arătăm respectul cuvenit acestor bunici ai noștri, dar și să ne îngrijim să le facem mai blânde zilele. Nu avem un buget local generos, dar, din ceea ce avem la dispoziție, am considerat un gest de suflet să alocăm lunar acest ajutor financiar”, a declarat Daniel Florea, primarul Sectorului 5.

Sursa: eskape.ro

Best NEWS

NU RATAȚI CELE MAI DISTRIBUITE ARTICOLE DE ASTĂZI !

DISTRIBUIȚI
loading...

CELE MAI CITITE ARTICOLE DIN ULTIMELE ZILE


ÎN ATENȚIA CITITORILOR !!! Vă rugăm ca în comentariile dumneavoastră să folosiți un limbaj decent și fără atacuri la persoană. Nu aprobăm comentarii care conțin link-uri către alte site-uri, sau cele care conțin injurii, ori atacuri la persoană. Acceptăm orice critică, doar dacă este însoțită de un limbaj decent, care respectă regulile bunului simț. Responsabilitatea juridică a opiniilor dumneavoastră exprimate AICI vă aparține în totalitate. Vă mulțumim pentru că ne urmăriți! 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here