DISTRIBUIȚI
loading...

Românii care au ajuns la pensie şi au venituri mici pot primi tichete de la Primărie, din care să îşi cumpere medicamente şi ochelari de vedere sau să îşi plătească anumite intervenţii chirurgicale.

Plafonul de 752 de lei reprezintă nivelul minim al venitului pentru asigurarea unui trai decent, în cazul unui pensionar singur care trăiește în mediul urban, potrivit datelor aferente lunii mai 2016, date prezentate de Institutul de Cercetare a Calității Vieții.

Documentele necesare pentru a beneficia de acordarea tichetelor sociale sunt:

  • cerere;
  • act de identitate (copie);
  • talon de pensie din luna anterioară depunerii cererii (copie);
  • declarație pe propria răspundere referitoare la bunuri mobile și imobile aflate în proprietate (va cuprinde și informații referitoare la componența familiei, veniturile membrilor familiei);
  • în cazul persoanelor care locuiesc la bloc, adeverință eliberată de asociația de proprietari/locatari).

Momentan, aceste tichete se oferă doar în Sectorul 5 al Capitalei. Din surse sigure, și alți primari vor să dăruiască acest stimulent financiar pensionarilor.

„Sunt oameni care au muncit o viață întreagă și acum se luptă să supraviețuiască fiecărei luni, fiindcă pensia nu le ajunge pentru medicamente, hrană și pentru achitarea utilităților. Ne dorim să arătăm respectul cuvenit acestor bunici ai noștri, dar și să ne îngrijim să le facem mai blânde zilele. Nu avem un buget local generos, dar, din ceea ce avem la dispoziție, am considerat un gest de suflet să alocăm lunar acest ajutor financiar”, a declarat Daniel Florea, primarul Sectorului 5.


ATENȚIE!!!! Ni se pregătește ceva MONSTRUOS. Lumea nu va ma fi la fel. Presa TACE. Detalii AICI


Sursa: eskape.ro


Prietenii tăi deja au apreciat pagina noastră. DĂ ȘI TU UN LIKE! Mulțumim!

NU RATA ȘTIREA ZILEI!

loading...

Lasă un răspuns