NEWS ALERT
Robotii capătă tot mai multe însușiri omenești. Iată ce mișcări pot face! (VIDEO)

Săpunul antibacterian este interzis în Statele Unite ale Americii, deoarece este periculos pentru igiena corporală prin componente chimice pe care le conține. Decizia a fost luată, vineri, de autoritatea de reglementare în domeniul alimentar și al medicamentelor – The Food and Drug Administration (FDA).

Reprezentanții autorității au precizat că nu a putut fi demonstrat că produsele de acest tip sunt mai bune decât săpunul obișnuit, scrie The Guardian.
Doctorul Janet Woodcock, director al centrului de evaluare si cercetare din cadrul FDA, a spus ca săpunurile antimicrobiene nu aduc niciun beneficiu sănătății.

„Consumatorii se pot gândi că produsele de curățare de acest tip sunt mai eficiente în prevenirea răspândirii germenilor, dar nu avem nicio dovadă științifică a faptului ca ele sunt mai bune decât apa și săpunul obișnuit”, afirmă pentru presă.

Dimpotrivă, anumite date sugerează faptul că ingredientele antibacteriene pot face mai mult rău decât bine pe termen lung„, apreciază specialistul. Noua lege se aplica oricărui săpun sau produs antiseptic care conține unul sau mai multe componente chimice dintr-o serie de 19, printre care sunt triclocarbon, găsit deseori în săpunul solid, si triclosan, conținut de săpunul lichid.

Soluțiile pe baza de alcool pentru curățarea mâinilor și șervețelele umede sunt analizate de FDA.
Același FDA a dat termen de un an producătorilor pentru a-si modifica produsele interzise ori pentru a le scoate de la vânzare.

„Spălatul pe mâini cu apă și săpun normal rămâne unul dintre cei mai importanți pași pe care oamenii trebuie să-i facă pentru a preveni îmbolnăvirile și transmiterea de microbi„, au mai transmis reprezentanții FDA.

Sursa:ziare.com


ATENȚIE!!!! Dacă aveți peste 40 de ani CITIȚI URGENT ASTA! Este o informație care vă poate salva viața. Detalii AICI.


Instalează aplicația INFOALERT pentru a afla PRIMUL ultimele noutăți!Instaleaza aplicația INFOALERT din GOOGLE PLAY


loading...

ȘTIREA ZILEI pe infoalert.ro

Prietenii tai deja au apreciat pagina noastra. DA SI TU UN LIKE AICI! Multumim!

Lasă un răspuns