NEWS ALERT
INCREDIBIL! A sunat la 112 pentru a sesiza un posibil furt şi a primit AMENDĂ de 500 de lei

NASA a dat publicității imagini ce prezintă evoluția Mării Aral din anul 2000 până în prezent şi modul în care s-au format, acum, două ochiuri de apă cu denumiri sugestive: Marea Aral de Sud şi Marea Aral de Nord.

Lacul a început să își reducă suprafața din anii 60, când Uniunea Sovietică a deviat două râuri importante care alimentau lacul – Amu Darya şi Syr Darya – cu scopul de a asigura irigația pentru Uzbekistan şi Turkmenistan, informează descopera.ro

Rezultatele au întrecut orice așteptări.

„De vreme ce Marea Aral a secat, comunitățile pescărești care depindeau de ea s-au pierdut şi ele. Nivelul de apă sărată a crescut şi a fost poluat cu fertilizatori şi pesticide.

Praful care a rămas în urma evaporării apei a fost şi el contaminat cu substanţe chimice agricole şi a devenit o ameninţare la sănătatea publică. Praful a fost purtat de vânt în împrejurimi şi a dăunat solurilor dimprejur.

Pierderea întinderii de apă care avea o influenţă importantă asupra climei din zonă a făcut ca iernile să fie mai reci, iar verile mai călduroase şi mai secetoase”, au notat oficialii NASA.

În luna iulie a acestui an, agenţia de presă Al-Jazeera a publicat informaţii conform cărora se fac eforturi pentru a restaura Marea Aral de Nord. Un proiect demarat în 2005 a reuşit, până în prezent, să readucă 15 specii de peşti în apele Aralului de Nord, responsabilii afirmând că măsurile nu se vor opri aici.

Sursa: independent.md


ATENȚIE!!!! Dacă aveți peste 40 de ani CITIȚI URGENT ASTA! Este o informație care vă poate salva viața. Detalii AICI.


Instalează aplicația INFOALERT pentru a afla PRIMUL ultimele noutăți!Instaleaza aplicația INFOALERT din GOOGLE PLAY


loading...

ȘTIREA ZILEI pe infoalert.ro

Prietenii tai deja au apreciat pagina noastra. DA SI TU UN LIKE AICI! Multumim!

Lasă un răspuns