loading...

Președintele României, Klaus Iohannis, a menționat, într-un interviu acordat publicației Deutsche Welle, poziția țării noastre față de criza refugiaților.

„România a anunțat foarte clar încă de început: vrem să fim parte a soluției și nu a problemei. Asta am și urmărit cu consecvență. Poarte nu este cunoscut că am implementat această hotărâre, imediat după ce am aprobat-o, chiar dacă la început ne-am opus cotelor de refugiați.

România va primi refugiați, toți cei care vor dori să vină în România, dar aceștia nu sunt mulți. Asta e doar o parte a ceea ce facem. În cadrul Frontex, România este al doilea cel mai mare participant după Germania.

Așa vedem noi soluționarea crizei refugiaților. Nu vrem doar să stăm alături și să ne uităm, vrem să participăm și să soluționăm”, a spus Iohannis, pentru cotidianul german.

Președintele a arătat că România este pregătită să stopeze o eventuală rută balcanică prin Marea Neagră. „Din păcate, nu suntem membri ai Spațiului Schengen.

Asta ne-a adus în situația să ne apărăm singuri granițele externe. Și o facem cu succes. Au existat tentative de trecere frauduloasă a unor grupuri de refugiați din direcția Serbiei, cu scop de tranzit prin România, dar am reușit să le stopăm.

Așa vom stopa și eventualele persoane care vor încerca să intre în România dinspre Marea Neagră. Dar e puțin probabil ca cineva să încerce asta, fiindcă Marea Neagră este mult mai periculoasă decât, de exemplu, Marea Mediterană”, afirma președintele Iohannis.

Este încrezător în unitatea Europei. „Eu cred în Europa, eu sunt un proeuropean. Uniunea Europeană va reuși să soluționeze această criză, așa cum a reușit să o facă și cu cele de până acum. Problema migrației nu va duce la o scindare a Europei”, a încheiat Iohannis.

Președintele României s-a aflat, vineri, la Berlin, unde a avut o întâlnire cu Angela Merkel, cancelarul Germaniei, și cu premierii din Belgia și Luxemburg, în pregătirea reuniunii informale a Consiliului European de la Bratislava, pe tema viitorului Uniunii Europene.

Sursa:miscareaderezistenta.ro


Va avea loc in CURÂND. 150 de medici si asistente se pregătesc pentru OPERAȚIA acestui MILENIU. Detalii AICI.

Best NEWS

Te-ar mai putea interesa

DISTRIBUIȚI
loading...

CELE MAI CITITE ARTICOLE DIN ULTIMELE ZILE


ÎN ATENȚIA CITITORILOR !!! Vă rugăm ca în comentariile dumneavoastră să folosiți un limbaj decent și fără atacuri la persoană. Nu aprobăm comentarii care conțin link-uri către alte site-uri, sau cele care conțin injurii, ori atacuri la persoană. Acceptăm orice critică, doar dacă este însoțită de un limbaj decent, care respectă regulile bunului simț. Responsabilitatea juridică a opiniilor dumneavoastră exprimate AICI vă aparține în totalitate. Vă mulțumim pentru că ne urmăriți! 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here