DISTRIBUIȚI
loading...

Ungaria ar trebui exclusă din Uniunea Europeană, a afirmat, într-un interviu apărut marţi, ministrul de externe al Luxemburgului, Jean Asselborn.

Acesta atacă astfel politicile Budapestei privind migraţia, cu câteva săptămâni înainte ca cetăţenii ungari să se exprime printr-un controversat referendum asupra oportunităţii introducerii cotelor de refugiaţi, relatează DPA.

„Cei care – precum Ungaria – construiesc garduri împotriva refugiaţilor care fug de război sau cei care încalcă libertatea presei sau independenţa sistemului judiciar ar trebui să fie excluşi din UE temporar sau, dacă este nevoie, permanent”, a declarat Asselborn pentru cotidianul german Die Welt.

„Gardul pe care Ungaria îl construieşte pentru a-i ţine departe pe refugiaţi devine tot mai lung, mai înalt şi mai periculos. Ungaria nu este departe de a emite un ordin de tragere împotriva refugiaţilor”, a spus Asselborn.

Ungaria nu ar fi avut nicio şansă de a intra în UE dacă ar fi aplicat pentru aderare astăzi, a mai declarat politicianul luxemburghez.

Ungaria a devenit membră a blocului comunitar în 2004. Premierul ungar conservator Viktor Orban a intrat în mod repetat în conflict cu UE în ultimii ani pe teme precum migraţia, posibilitatea introducerii pedepsei capitale sau diverse reforme guvernamentale.

Ţara sa va organiza la 2 octombrie un referendum în cadrul căruia populaţia va fi întrebată dacă este de acord cu decizia UE ca solicitanţii de azil să fie redistribuiţi între statele blocului comunitar. Orban s-a opus făţiş politicii de deschidere faţă de imigranţi.

Afirmaţiile lui Asselborn vin cu câteva zile înainte ca Orban să se întâlnească cu ceilalţi lideri europeni la un summit la Bratislava menit a trasa direcţia UE după decizia Marii Britanii de a părăsi blocul comunitar.


ATENȚIE!!!! Ni se pregătește ceva MONSTRUOS. Lumea nu va ma fi la fel. Presa TACE. Detalii AICI


Sursa: antena3.ro


Prietenii tăi deja au apreciat pagina noastră. DĂ ȘI TU UN LIKE! Mulțumim!

NU RATA ȘTIREA ZILEI!

loading...

1 COMENTARIU

  1. Si in România există aceeaș fobie împotriva migrantilor arabi,este aceasta meritată? Dar oare ceea ce au facut in Germania,Franta,Belgia,Danemarca si Suedia nu dă de gândit? Oamenii aceștia nu vin aici termorar,nu vin sa munceasca,aceștia vor doar sa stea degeaba si sa fie intreținuți,sa impună Coranul lor,in țările creștine.
    Eu cred că este cazul ca politicienii de la conducerea UE., să se trezească și, să respingă acești migranți. Țările care nu doresc asta…ok,este doar opinia lor dar,sa nu impuna si altora greselile lor.

Lasă un răspuns