loading...

Numeroase campanii online atrag atenţia asupra alimentelor pe care copiii le consumă frecvent, dar sunt periculoase întrucât în compoziţia lor există şi PETROL.

Este bine cunoscut faptul că petrolul este un amestec de hidrocarburi extras din pământ și care se rafinează pentru a se produce benzină, kerosen sau motorină.

Puţini însă ştiu că petrolul rafinat este folosit și în industria alimentară, ca aditiv, în multe produse populare, majoritatea destinate copiilor. De fapt, petrolul se folosește la colorarea băuturilor carbogazoase, la prăjituri, bomboane și alte asemenea alimente. Multe țări au tras concluzia că acest aditiv este foarte periculos pentru organism și, conform unui studiu recent, consumul alimentelor colorate cu aditivi din petrol sunt legate de reacțiile alergice, obezitate, astm, diabet, hipoglicemie, denaturarea cromozomială, afecțiunile organelor, defectele de naștere, hiperactivitate și cancer.


ATENȚIE! MAFIA PĂDURILOR VREA CA ACESTE INFORMATII să nu fie aflate de români. CLICK AICI PENTRU DETALII  !


Iată o listă cu produse pe care cei mici ar trebui să le evite:

  1. Pop tarts

Aceste produse de patiserie precoapte au fost introduse pentru prima dată în 1964. Cele cu aromă de căpşune conţin sirop de porumb bogat în fructoză, dextroză şi zahăr. Acestea sunt toate formele de zahăr dăunător. Celelalte ingrediente alarmante sunt TBHQ, care provine din petrol, şi uleiul de soia parţial hidrogenat, care provoacă disfuncţii celulare şi cancer.

  1. Snacks-uri de fructe

Acestea au numeroase arome şi caracteristici cărora e greu să le rezişti, până când realizezi că sunt produse în mare parte din aditivi şi coloranţi artificiali. Red 3 este un colorant alimentar utilizat în mod obişnuit, cunoscut de asemenea şi ca E 127 sau Eritrozină, un produs petrolier.

  1. M&M’s

Acestea sunt bomboane de ciocolată, colorate artificial şi dăunătoare când sunt ingerate. Coloranţii utilizaţi sunt Blue 2 (un produs pe bază de petrol, care măreşte hiperactivitatea la copii, creşte tumorile cerebrale la şobolanii de laborator şi provoacă alte forme de dezvoltare anormală a celulelor), Blue 1 (produce tumori maligne), Red 40 (afectează ADN-ul), Yellow 6 (poate cauza cancer),Yellow 5. Toţi aceşti coloranţi artificiali sunt produşi pe bază de petrol şi pot provoca, în plus, reacţii alergice, hiperactivitate şi cancer.

  1. Cheetos

Sunt snacks-uri portocalii cu aromă de caşcaval. Culoarea „caşcavalului” este obţinută cu ajutorul colorantului Yellow 6, care ştim că e derivat din petrol. Aşa cum este şi aroma de „caşcaval” care include benzoat de metil şi etil metilfenidat.

  1. Teddy Grahams

Au apărut prin 1988 şi sunt disponibile în 5 arome diferite. Aceşti ursuleţi sunt mai mici chiar decât degetele mici, dar sunt împletite cu temutul TBHQ. TBHQ poate fi toxic şi provoacă greaţă, vărsături, zgomot în urechi, delir şi colaps. Este dovedit că poate cauza cancer la şobolanii de laborator, fragmentează ADN-ul şi poate provoca daune plămânilor şi celulelor ombilicale. La copii provoacă anxietate, nelinişte şi intensifică simptomele ADHD.

Partea bună este că toate aceste gustări pot fi înlocuite cu fructe și legume proaspete.

Coloranții toxici se folosesc și la suplimentele cu vitamine, siropurile de tuse, pasta de dinți, șampon, detergenții de spălat și cremele de mâini. Așadar, dacă vrei să te ferești și să îți ferești și copilul de aceste substanțe nocive, citește întotdeauna eticheta produsului pe care vrei să îl cumperi.

Surse: healthy-romania.ro; davidwolfe.com

Acum se mai citește și:  Crema NUTELLA – INTERZISĂ în supermarketurile din Italia

Sursa video: Facebook

 

 

Best NEWS

NU RATAȚI CELE MAI DISTRIBUITE ARTICOLE DE ASTĂZI !

DISTRIBUIȚI
loading...

CELE MAI CITITE ARTICOLE DIN ULTIMELE ZILE


ÎN ATENȚIA CITITORILOR !!! Vă rugăm ca în comentariile dumneavoastră să folosiți un limbaj decent și fără atacuri la persoană. Nu aprobăm comentarii care conțin link-uri către alte site-uri, sau cele care conțin injurii, ori atacuri la persoană. Acceptăm orice critică, doar dacă este însoțită de un limbaj decent, care respectă regulile bunului simț. Responsabilitatea juridică a opiniilor dumneavoastră exprimate AICI vă aparține în totalitate. Vă mulțumim pentru că ne urmăriți! 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here