NEWS ALERT
ANM ne prezintă prima prognoză meteo pentru iarna aceasta. Vom avea cele mai severe fenomene ale iernilor

Oamenii se tem de „marele cutremur” care va lovi Romania si spera sa fie salvati de diferite aplicații pe care și le instalează pe telefon.

Internetul este plin de alerte care promit ferm sa ne anunțe cu 10-15-20 de secunde înainte ca va urma un cutremur important, de obicei, cu o magnitudine mai mare de 4,5 grade. Sa admitem ca acestea funcționează, desi in noaptea de 24 septembrie 2016, probabil nimeni nu a fost trezit de o astfel de aplicație, ce poți sa faci având la dispoziție doar 20 de secunde?

Daca seismul se produce noaptea, in timp ce dormi, pana ajungi la telefon si te dumirești de la ce vine alarma… mai trec 10-15 secunde, daca stai la etajul 1 (sau mai sus), ai nevoie de mai mult de 2-3-4 minute pentru a iesi din bloc. Si stim foarte bine ca toti specialiștii ne spun ca – in caz de cutremur – NU trebuie sa părăsim cladirea. De obicei, după primele mișcări seismice, pot urma replici ale cutremurului, inițial suficient de puternice pentru a provoca noi pagube.

De asemenea, nu trebuie sa fugim pe scari! Scările sunt foarte sensibile in caz de cutremur, iar coborarea sub efectul oscilațiilor seismice este foarte periculoasa. Nu trebuie sa sarim pe fereastra si nici sa folosim liftul. Asadar, la ce bun sa stiti cu 15 secunde ca urmeaza un cutremur? Poate cel mult sa opriti gazele. Si sa nu uitam ca am plecat de la ipoteza ca aplicatiile respective isi fac treaba si chiar anunta ca va fi seism, desi – in cele mai multe cazuri – utilizatorii lor au spus ca nu au primit nicio avertizare… poate doar dupa terminarea cutremurului.

La scurt timp dupa aceea, Sorin Botirla, un tanar care spune ca a inventat o aplicatie care anunta cutremurele din Romania cu circa 20 de secunde inainte, a trimis un mesaj furibund pentru autorul articolului de pe dcnews.ro

„Iti doresc sa mori in cutremur si sa-ti curgă matele pe sub dărâmături! Si matele alea sa-ti le mănânce câinii care or sa caute cu echipajele de intervenții. Sa iti plângă rudele la sicriul gol cu 2 rămășite din tine”, a transmis Sorin Botirla intr-un mesaj privat pe Facebook.

 

Citește mai multe pe dcnews.ro


ATENȚIE!!!! Dacă aveți peste 40 de ani CITIȚI URGENT ASTA! Este o informație care vă poate salva viața. Detalii AICI.


Instalează aplicația INFOALERT pentru a afla PRIMUL ultimele noutăți!Instaleaza aplicația INFOALERT din GOOGLE PLAY


loading...

ȘTIREA ZILEI pe infoalert.ro

Prietenii tai deja au apreciat pagina noastra. DA SI TU UN LIKE AICI! Multumim!

Lasă un răspuns