NEWS ALERT
„Dragi români, vă scriu din anul 2036 . In sfârșit, promisiunile doamnei Olguta au fost respectate!"

Pentru 79.95 $ pe an ai acces la 5 GB de spațiu de stocare și postări nelimitate. Însă, pentru numai 239.95 $ poți fi membru pe viațăˮ ne anunță, cu delicatețe, o reclamă digitală a unui site care oferă servicii de stocare a parolelor și informațiilor, cu scopul de a facilita o mai bună organizare a vieții digitale astfel încât să poți controla cine și la ce are acces după moartea ta.

După ce un utilizator al reţelei de socializare Facebook moare, se pot întâmpla trei lucruri:

1. Contul devine „in memoriam”

Dacă specialiştii reţelei de socializare sunt informaţi că o persoană a murit, automat contul acesteia va deveni „in memoriam”. Asta înseamnă că sub numele utilizatorului apare cuvândul „Remembering”, pagina rămâne în continuare vizibilă, iar prietenii pot să dea Like-uri sau să redistribuie conţinut de pe aceasta. Pe de altă parte, profilul respectiv nu va mai apărea ca sugestie de prietenie pentru alte persoane, iar notificarea privind ziua de naştere – dacă aceasta era vizibilă înainte – va fi dezactivată.

2. Contul este şters

După ce Facebook este notificat că o persoană a decedat, contul poate fi şters definitiv. Pentru a activa această opţiune în timpul vieţii, utilizatorul trebuie să parcurgă paşii următori: Settings –> Security –> Legacy Contract. Acolo trebuie bifată opţiunea „Account Deletion”.

3. Contul rămâne „moştenire”

Utilizatorul poate desemna o persoană care să-i administreze contul după moarte. „Moştenitorul” va putea să răspundă noilor cereri de prieteni sau să schimbe poza de profil, dar nu va avea acces la mesajele vechi şi nici nu vor putea posta în numele celui decedat. Pentru a activa această opţiune, trebuia urmaţi aceiaşi paşi ca la punctul 2, singura deosebire fiind că în loc să bifezi „Account Deletion”, trebuie să adaugi numele celui care vrei să îţi preia contul.

Moartea ne blochează, ne panichează, iar celor din top managementul marilor companii de social media le dă adevărate bătăi de cap. Aceștia se confruntă în ultimii ani cu procese din ce în ce mai numeroase intentate de rudele utilizatorilor decedați. De cele mai multe ori, conflictul apare din tensiunea născută între dorința marilor companii de a păstra privacy-ul utilizatorilor, chiar și a celor decedați, și nevoia familiilor de a cunoaște și organiza, de a avea sub control total, chiar și cele mai intime detalii care pot fi extrase din diversele conturi ale celor decedați. În cinci state americane se pregătesc legi care să gestioneze aceste conflicte. Înaintea lor, marile companii au început deja să normeze spațiul morții digitale. Astfel, Google îți permite alegerea unor moștenitori, cărora să le fie transferate datele pe care ai vrea să le dețină cei apropiați după moartea ta (inclusiv pentru conturile de Youtube, Gmail, Google +, Picasa etc.).

Pentru Linkedin, fiind vorba de un site axat pe completarea, compartimentarea și traducerea în experiență profesională a fiecărui aspect al vieții tale, procedeul e mai complicat: trebuie completat un Formular de Verificare a Morții. Bineînțeles, pentru fiecare dintre site-urile menționate mai sus este nevoie de trimiterea Certificatului de Deces la departamentele speciale care se ocupă cu acest lucru.

De asemenea, există site-uri care permit crearea unui profil unde toți apropiații celor decedați se pot întâlni pentru a împărtăși amintiri, poze, filme ori mărturii despre cei trecuți în neființă. Ele funcționează atât ca ferpare, cât și ca testamente pentru aceștia din urmă.

Toate aceste apariții pe social media, dar și pe întreg world wide web-ul, a celor recent decedați ne șochează, cutremură și consternează tocmai prin faptul că suntem obișnuiți ca profilurile digitale să fie reprezentări ale vieții. Toate culturile se luptă cu inevitabilitatea morții. Astfel, există numeroase metode de a conceptualiza moartea și, de asemenea, există numeroase ritualuri și obiceiuri menite să îi ajute pe cei în viață să internalizeze într-un mod cât mai sănătos trecerea în neființă a celor dragi.

Surse: realitatea.net. ccea.ro


ATENȚIE!!!! Dacă aveți peste 40 de ani CITIȚI URGENT ASTA! Este o informație care vă poate salva viața. Detalii AICI.


Instalează aplicația INFOALERT pentru a afla PRIMUL ultimele noutăți!Instaleaza aplicația INFOALERT din GOOGLE PLAY


loading...

ȘTIREA ZILEI pe infoalert.ro

Prietenii tai deja au apreciat pagina noastra. DA SI TU UN LIKE AICI! Multumim!

Lasă un răspuns