DISTRIBUIȚI
loading...

Cristian Bodea, un senator independent a depus în Parlament un proiect legislativ pentru magistrații certați cu legea, prin care statul poate recupera prejudiciile de la procurorii şi judecătorii care comit erori grave din neglijenţă sau rea-credinţă, ei riscând acum şi excluderea din magistratură.

„Statul plăteşte o groază de despăgubiri la CEDO şi nu recuperează nimeni, nu plăteşte nimeni pentru aceşti bani, plătim noi din buzunarele noastre pentru greşelile unor magistraţi care fie se avântă, fie nu calculează bine, fie au anumite interese, adică sunt cointeresaţi de persoane pe linie politică, pe linie financiară pentru a da anumite sentinţe”, afirma Cristian Bodea, informează news.ro.

Bodea declara că sunt persoane publice,inclusiv președintele României care nu au  încredere în justiție .

Prin legea propusă se va modifica Legea privind statutul judecătorilor şi procurorilor.

„Forma actuală a legii invocă răspunderea magistraţilor, dar în absenţa unor obligativităţi precise şi a unor termene clare este uşor ca totul să rămână la latitudinea bunei înţelegeri a statului român, care acoperă ani şi ani de zile material şi moral erorile, neglijenţele şi reaua credinţă a unor magistraţi care se joacă, în multe cazuri, cu vieţile oamenilor”, se menționează în expunerea de motive a actului.

Iniţiatorul vrea să stabilească şi un termen de maximum 30 de zile în care statul este obligat să acționeze în justiţie judecătorul sau procurorul care a greşit. O altă prevedere se referă la creşterea termenului de prescripţie de la un an la 10 ani.

Proiectul introduce şi precizarea că un judecător care, în mod repetat, a săvârşit cu rea-credinţă sau gravă neglijenţă erori judiciare va fi exclus din magistratură.

„Ultima reglementare din această lege spune că la erori judiciare repetate, magistratul trebuie exclus din magistratură. Omul ăla dacă greşeşte repetat, dacă a dat trei – patru sentinţe greşite înseamnă că ori este slab pregătit profesional şi nu are ce căuta în magistratură, ori este interesat şi înseamnă că avem de-a face cu un corupt”, a mai declarat Bodea.

O lege cu un conţinut asemănător ajunsese în Parlament în 2015 , fiind depusă de Cristiana Anghel. Atunci proiectul a fost respins de Camera Deputaţilor şi de Senat.


ATENȚIE!!!! Ni se pregătește ceva MONSTRUOS. Lumea nu va ma fi la fel. Presa TACE. Detalii AICI


Sursa: romaniatv.net


Prietenii tăi deja au apreciat pagina noastră. DĂ ȘI TU UN LIKE! Mulțumim!

NU RATA ȘTIREA ZILEI!

loading...

4 COMENTARII

  1. aceasta lege trebuia facuta de mult de catre ,,scumpii” nostri parlamentari si acum am fi avut o justitie corecta,nepartinitoare si mult mai multi procurori si judecatori corecti, care sa nu poata fi santajati si santajabili pe cind asa…. dar sa vedem cit de repede vor face aceasta lege, cit de repede o vor vota sau mai bine zis citi dintre ei o vor vota. astept sa vad acest lucru cit mai repede cu putinta, daca s-ar putea chiar din 2017 sa fie si aplicata.

    • Firesc ar fi ca si cei din Poliție să aibe aceeași soartă. Procurorul lucrează cu „judiciaristul ” din secția de poliție. Trimite dosarul la secție și acolo rămâne , dacă așa trebuie. Sau face sinteza pe textul declarației, cică trebuie redactată plângerea, omițând esențialul. Cum bine știu să instrumenteze dosarele și că justiția stabilește legalitatea nu adevarul, își bat joc de cei mulți, neputincioși dar corecți care speră în acei oameni rătăciți în mrejele acestor vremuri tulburi. Și-au pierdut tot ce îi mai puteau salva pe ei dar și pe noi. Ne ducem intr-o direcție neonoranta fără să putem decât spera ca va veni ziua când moșii și strămoșii acestor nelegiuiți le vor actualiza conștiința, când le vor apărea în vis și le vor bate obrazul intrebandu-i: ” pentru ce am murit luptând?”

    • Ar fi minunat dar se pare greu de realizat.
      Tinand cont de faptul ca magistratii au retributii cu mult mai mari fata de marea majoritate a populatiei si raspunderea pentru hotararile luate trebuie sa fie obligatorie.

Lasă un răspuns