DISTRIBUIȚI
loading...

Postul de știri Rossia 24 a prezentat un reportaj pentru despre pregătirea adăposturilor nucleare din Moscova. În același timp, site-ul de ştiri Fontanka anunţă ca guvernul ar putea raționa pâinea ca pregătire pentru un viitor război, în ciuda explicațiilor autorităților, care afirmă că vor doar să stabilizeze preţul făinii.

În timp ce tensiunile dintre Rusia și SUA au atins cote alarmante, retorica belicoasă a presei ruse pare să fi ajuns la cel mai ridicat nivel.

Această nebunie menită să pregătească psihologic populaţia Rusiei pentru un război iminent a apărut după eşecul negocierilor americano-ruse de la Geneva în privinţa Siriei. Totul a pornit de la un bombardament ruso-sirian, întreprins la Alep, care a distrus practic şi oraşul, şi populaţia rămasă acolo, după ce Statul Islamic pusese piciorul pe teren.

Manevra este o pregătire psihologică, nu atât pentru ruşi, cât pentru americani, în aşteptarea următoarei reuniuni americano-ruse, fireşte a „ultimei şanse”, tot din Elveţia, de la Lausanne. Ignorând preţul încă scăzut al petrolului şi embargoul impus de Uniunea Europeană, Rusia îşi încordează muşchii atât militar, pe teren, în Siria, cât şi psihologic, acasă, antrenând pentru asta zeci de milioane de persoane. Vladimir Putin pur şi simplu vrea o felie mai mare de influenţă în Orientul Mijlociu. Şi, pentru asta, pune la bătaie toate resursele, afirma pentru dcnews.ro  analistul politic Bogdan Chireac.

„Relațiile dintre Rusia și SUA, și Occidentul în general, au ajuns la cel mai scăzut nivel, la un nivel sub care este greu să mai cobori”, a afirmat Konstantin Kalachev, directorul unui think thank de la Moscova, pentru AFP, citat de Libertatea.ro.

Purtătorul de cuvânt al armatei ruse, generalul Igor Konaşenkov, a fost cel care a făcut această amenințare. „Le reamintesc «strategilor» americani că rachetele antiaeriene S-300 şi S-400 care asigură acoperirea aeriană a bazelor ruseşti din Hmeimim şi Tartus au o rază de acţiune care poate surprinde orice aeronavă neidentificată“, sublinia Konaşenkov, pe 6 octombrie, într-un avertisment aproape direct la adresa Statelor Unite.

La televiziunea de stat Rossia 1, prezentatorul Dmitri Kiseliov, care conduce şi agentia de presă RIA Novosti, a rezumat declaraţia generalului Igor Konaşenkov pentru „oamenii simpli ca voi şi ca mine“. „Vom doborî“ avioanele americane.

Tot el dezvăluie apoi „planul B“ al Statelor Unite în Siria. „Planul B în mare este că Statele Unite vor recurge direct la forţă împotriva armatei siriene a preşedintelui Bashar al-Assad şi a aviaţiei ruseşti“, comentează el. „Ar trebui să ne temem de aceste provocări? Aşa s-au angajat Statele Unite în război în Vietnam“, conchide Kiseliov.

El avertizează apoi din nou occidentalii: rachetele amplasate în Kaliningrad, enclava Rusiei din apropierea Poloniei, pot transporta focoase nucleare. „Rusia actuală este mai mult decât pregătită, înainte de toate psihologic, noii spirale de confruntare cu Vestul“, rezumă Gheorghi Bovt, într-un editorial publicat pe site-ul Gazeta.ru.

De partea cealaltă, SUA și alte țări occidentale au acuzat Moscova de crime de război în Alep. Totodată, Kremlinul a suspendat acordul nuclear și de cercetare din domeniul energiei nucleare pe care îl avea cu State Unite ale Americii, iar.

Totodată, într-un interviu pentru RIA Novosti, ultimul lider sovietic, Mihail Gorbaciov, care a inițiat în urmă cu 30 de ani, la Reykjavik, împreună cu președintele american Ronald Reagan începutul sfârșitului Războiului Rece, a lansat un avertisment: lumea flirtează „periculos cu zona roșie“.


ATENȚIE!!!! Ni se pregătește ceva MONSTRUOS. Lumea nu va ma fi la fel. Presa TACE. Detalii AICI


Citește mai multe pe libertatea.ro si pe dcnews.ro


Prietenii tăi deja au apreciat pagina noastră. DĂ ȘI TU UN LIKE! Mulțumim!

NU RATA ȘTIREA ZILEI!

loading...

Lasă un răspuns