loading...

Gruparea teroristă Stat Islamic adopta o schimare radicală de tactică, îndemnându-i pe cei dornici să poarte jihadul să nu mai meargă în zonele de conflict din Siria şi Irak, ci să poarte războiul pe teritoriul Europei, „la ei acasă”.

Conform procuraturii federale belgiene, citate de agenţia de presă BTA, citata de Aktual 24, ISIS îşi îndeamnă simpatizanţii să rămână în statele europene în care se găsesc. Jihadiştii schimbă tactică, transmiţându-le simpatizanţilor să „semene moartea şi distrugerea totală” la ei acasă. Procuratura belgiană spune că ISIS îşi recrutează simpatizanţii prin intermediul internetului şi prin aplicaţia Telegram.

Cel mai des cad în capcană tineri de 16-17 ani. Procuratura belgiană spune că, pentru moment, nu există niciun pericol iminent de atentat pe teritoriul ţării, dar trebuie ţinut cont că fiecare recrut ISIS este pregătit să lovească, mai devreme sau mai târziu.

De curând, autorităţile belgiene de poliţie au confirmat că lărgesc baza de căutare, incluzând în profilul jihadiştilor potenţiali şi femei cu vârste între 20-30 de ani, cărora li se acordă o atenţie deosebită. Conform temerilor poliţiei, pericolul vine de la femeile cu familii în care există sau au existat jihadişti precum şi de la femeile care şi-au schimbat religia şi simt necesitatea de a arata acest lucru.

Mass-media belgiană aminteşte că prima femeie jihadist din Europa a fost belgiancă, convertită la islam după căsătoria cu un musulman. Ea s-a autodetonat în Bagdad, în urmă cu 11 ani, într-o încercare de a arunca în aer o coloana militară americană.


E MĂCEL în PĂDURILE ROMÂNIEI! MAFIA PĂDURILOR vrea ca acest clip sa fie șters. LUAȚI atitudine ACUM, pana nu va fi prea TÂRZIU! VEDEȚI! CLIPUL VIDEO AICI.


Best NEWS

Te-ar mai putea interesa

DISTRIBUIȚI
loading...

CELE MAI CITITE ARTICOLE DIN ULTIMELE ZILE


ÎN ATENȚIA CITITORILOR !!! Vă rugăm ca în comentariile dumneavoastră să folosiți un limbaj decent și fără atacuri la persoană. Nu aprobăm comentarii care conțin link-uri către alte site-uri, sau cele care conțin injurii, ori atacuri la persoană. Acceptăm orice critică, doar dacă este însoțită de un limbaj decent, care respectă regulile bunului simț. Responsabilitatea juridică a opiniilor dumneavoastră exprimate AICI vă aparține în totalitate. Vă mulțumim pentru că ne urmăriți! 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here