DISTRIBUIȚI
loading...

Europa trebuie să fie pregătită pentru un asalt al jihadiştilor din ISIS asupra graniţelor sale, dacă organizaţia teroristă va fi alungată din Mosul, Irak.

Avertizarea vine de la comisarul european pentru Securitate, britanicul Julian King. Mosul este ultimul oraş din Irak controlat încă de ISIS. Luni dimineaţă, armata irakiană a demarat o operaţiune de amploare pentru eliberarea oraşului din mâinile jihadiştilor.

Luptătorii peshmerga, trupele înarmate ale kurzilor, atacă din nord, nord-est, iar în sud, sud-vest armata irakiană se află la 40 de kilometri.

Eurocomisarul Julian King a declarat pentru cotidianul german Die Welt că şi un număr mic de jihadişti, care ar reuşi să între în Europa reprezintă o „adevărată ameninţare, pentru care trebuie să fim pregătiţi”.

Crucea Roşie se teme, pe de altă parte, că ISIS ar putea folosi civili din Mosul drept scut viu în faţa atacurilor inamice. Conform ONU, această ofensivă ar putea declanşa una dintre cele mai mari crize imigrationiste din ultima vreme, noteaza Darik News

ONU se teme că mai mult de 1 milion de oameni vor fi nevoiţi să îşi părăsească locuinţele, centrele umanitare din afara oraşului neputând primi mai mult de 130.000 de oameni.


ATENȚIE!!!! Ni se pregătește ceva MONSTRUOS. Lumea nu va ma fi la fel. Presa TACE. Detalii AICI


Eurocomisarul Julian King a spus că în jur de 2500 de jihadişti, care se află momentan în zona de conflict, deţin paşapoarte europene. El a spus că trebuie să creştem nivelul de securitate pentru a preveni eventuale atacuri teroriste.


Prietenii tăi deja au apreciat pagina noastră. DĂ ȘI TU UN LIKE! Mulțumim!

NU RATA ȘTIREA ZILEI!

loading...

Lasă un răspuns