loading...

Europa trebuie să fie pregătită pentru un asalt al jihadiştilor din ISIS asupra graniţelor sale, dacă organizaţia teroristă va fi alungată din Mosul, Irak.

Avertizarea vine de la comisarul european pentru Securitate, britanicul Julian King. Mosul este ultimul oraş din Irak controlat încă de ISIS. Luni dimineaţă, armata irakiană a demarat o operaţiune de amploare pentru eliberarea oraşului din mâinile jihadiştilor.

Luptătorii peshmerga, trupele înarmate ale kurzilor, atacă din nord, nord-est, iar în sud, sud-vest armata irakiană se află la 40 de kilometri.


ATENȚIE! MAFIA PĂDURILOR VREA CA ACESTE INFORMATII să nu fie aflate de români. CLICK AICI PENTRU DETALII  !


Eurocomisarul Julian King a declarat pentru cotidianul german Die Welt că şi un număr mic de jihadişti, care ar reuşi să între în Europa reprezintă o „adevărată ameninţare, pentru care trebuie să fim pregătiţi”.

Crucea Roşie se teme, pe de altă parte, că ISIS ar putea folosi civili din Mosul drept scut viu în faţa atacurilor inamice. Conform ONU, această ofensivă ar putea declanşa una dintre cele mai mari crize imigrationiste din ultima vreme, noteaza Darik News

ONU se teme că mai mult de 1 milion de oameni vor fi nevoiţi să îşi părăsească locuinţele, centrele umanitare din afara oraşului neputând primi mai mult de 130.000 de oameni.

Eurocomisarul Julian King a spus că în jur de 2500 de jihadişti, care se află momentan în zona de conflict, deţin paşapoarte europene. El a spus că trebuie să creştem nivelul de securitate pentru a preveni eventuale atacuri teroriste.

Best NEWS

NU RATAȚI CELE MAI DISTRIBUITE ARTICOLE DE ASTĂZI !

DISTRIBUIȚI
loading...

CELE MAI CITITE ARTICOLE DIN ULTIMELE ZILE


ÎN ATENȚIA CITITORILOR !!! Vă rugăm ca în comentariile dumneavoastră să folosiți un limbaj decent și fără atacuri la persoană. Nu aprobăm comentarii care conțin link-uri către alte site-uri, sau cele care conțin injurii, ori atacuri la persoană. Acceptăm orice critică, doar dacă este însoțită de un limbaj decent, care respectă regulile bunului simț. Responsabilitatea juridică a opiniilor dumneavoastră exprimate AICI vă aparține în totalitate. Vă mulțumim pentru că ne urmăriți! 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here