NEWS ALERT
Un polițist a încercat să imobilizeze un contrabandist, dar nu știa că e campion de judo. Ce a patit?

Fostul adjunct al Poliției Capitalei, Roberto Ababei, a fost condamnat, marți, la trei ani de închisoare cu executare de către Curtea de Apel București, hotărârea, prin care judecătorii au admis apelul DNA împotriva deciziei inițiale a Tribunalului București, fiind definitivă, transmite Mediafax.

Roberto Ștefan Ababei, fost director general adjunct al Poliției Capitalei, a fost condamnat, marți, de magistrații Curții de Apel București, la trei ani de închisoare cu executare în dosarul în care procurorii DNA îl acuză de trafic de influență, după ce ar fi încercat să favorizeze doi administratori ai unui restaurant din Sectorul 6.
„(..)Dispune înlăturarea dispozițiilor art.91 Cod Penal și următoarele în ceea ce îl privește pe inculpatul Ababei Roberto-Ștefan urmând ca pedeapsa rezultată stabilită prin sentința apelată să fie executată în regim de detenție”, se notează în decizia Curții de Apel București.

Alături de fostul adjunct al Politiei Capitalei, în dosar au mai fost condamnate alte două persoane, Eduard Alexandru Zama la doi ani cu suspendare și Dan Mihai Pencea, tot doi ani cu suspendare, la acesta din urmă fiind lăsată decizia inițială a Tribunalului București.

În cazul lui Eduard Alexandru Zama a fost dispusă și prestarea de muncă în folosul comunității pe o perioada de 100 de zile, muncă ce va fi prestată în cadrul Arhiepiscopiei Bucurestilor sau la Primăria Muncipiului București- Administrația Cimitirelor și Crematoriilor Umane.

Curtea de Apel București a dispus confiscarea de la Roberto Ababei a sumelor de 24.800 lei, 3.795 de euro și 320 de lire sterline.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, în perioada 14 iulie – 6 august, Roberto Ababei a primit de la Eduard Alexandru Zama și Dan-Mihai Pencea, administratorii unui restaurant, în două transe, 13.000 de euro, lăsându-i pe aceștia să creadă că, prin funcția deținută, îi poate influența pe ofițerii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice care făceau cercetări cu privire la presupuse infracțiuni de evaziune fiscală săvârșite de cei doi oameni de afaceri.

Procurorii DNA susțin că Ababei le-a creat celor doi și impresia că poate interveni pe lângă un alt director adjunct, care avea în subordine Serviciul de Investigare a Criminalității Economice (SICE).

Cei doi se temeau că ar putea fi cercetați pentru evaziune fiscală după un control al polițiștilor Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, în urma căruia fuseseră găsite niște agende în care se aflau programările unor nunți și botezuri care avuseseră loc și care erau trecute și în contabilitatea localului. Astfel, administratorii restaurantului ar fi luat legătură cu Roberto Ababei, pentru că acesta să intervină pe lângă ofițerii SICE.

Roberto Ababei a fost director general adjunct al Politiei Capitalei din 6 februarie 2013, anterior acesta fiind, din aprilie 2010, șeful Politiei Sectorului 2. În 15 octombrie, Roberto Ababei a fost eliberat din funcție, că urmare a arestării sale.

În perioada noiembrie 2009 – aprilie 2010, Ababei a fost împuternicit la comanda Politiei Sectorului 2, iar din 2005 până în noiembrie 2009, a condus Secția 8 Politie, anterior fiind, timp de un an, adjunctul șefului Secției 8.

Sursa: aktual24.ro


ATENȚIE!!!! Dacă aveți peste 40 de ani CITIȚI URGENT ASTA! Este o informație care vă poate salva viața. Detalii AICI.


Instalează aplicația INFOALERT pentru a afla PRIMUL ultimele noutăți!Instaleaza aplicația INFOALERT din GOOGLE PLAY


loading...

ȘTIREA ZILEI pe infoalert.ro

Prietenii tai deja au apreciat pagina noastra. DA SI TU UN LIKE AICI! Multumim!

Lasă un răspuns