NEWS ALERT
Antena 3, amenintari subtile la adresa lui Mihai Tudose? "Premierul se teme pentru Bombonica lui?"

Sistemele de rachete Iskander, desfășurate recent în regiunea Kaliningrad, enclava rusă între Lituania și Polonia, vor fi orientate asupra instalațiilor antirachetă din Europa.

Acestea au fost declarate într-un interviu acordat televiziunii publice ruse la sfârșitul săptămânii trecute general colonelul (în rezervă) Vladimir Samanov, președintele Comisiei de Apărare din Duma de Stat (Camera inferioară a Parlamentului rus), citat de portalul eston Delfi în pagina sa electronică, informează Agerpres.

Rachetele Iskander în regiunea Kaliningrad „vor fi îndreptate în primul rand împotriva acelor obiective care perturbă echilibrul de forțe și care au fost instalate sau urmează să fie amplasate în viitorul apropiat în cadrul așa-numitului scut de apărare antirachetă”, a declarat Samanov, citat de Interfax.

Desfășurarea acestor sisteme de rachete — capabile să transporte focoase nucleare — în regiunea cea mai de vest a Rusiei nu încalcă acordurile încheiate între fostul lider sovietic Mihail Gorbaciov și fostul președinte american Ronald Reagan, a spus Samanov, fost comandant al trupelor aeropurtate ale Rusiei.

„Acestea sunt niște arme extrem de eficiente, în deplină concordantă cu parametrii stabiliți de acordurile privind rachetele cu rază medie și scurtă de acțiune”, a mai spus el.
În conformitate cu Tratatul cu durată nedeterminată privind forțele nucleare intermediare (INF), semnat la 8 decembrie 1987, la Washington, de către Gorbaciov și Reagan, Rusia și SUA se angajau să nu producă, să nu testeze si să nu desfășoare rachete balistice și de croazieră la sol, cu o raza de acțiune între 500 și 5.500 km. Conform datelor oficiale, versiunea Iskander-M, amplasată cu o săptămână în urmă în Kaliningrad, are o rază de acțiune de circa 500 km.

În același context, întrebat cu privire la forma pe care ar putea-o lua revenirea prezenței militare ruse în Cuba, generalul Samanov a declarat că Rusia ar putea desfășura în Cuba un regiment de trupe aeropurtate.

Sursa: aktual24.ro


ATENȚIE!!!! Dacă aveți peste 40 de ani CITIȚI URGENT ASTA! Este o informație care vă poate salva viața. Detalii AICI.


Instalează aplicația INFOALERT pentru a afla PRIMUL ultimele noutăți!Instaleaza aplicația INFOALERT din GOOGLE PLAY


loading...

ȘTIREA ZILEI pe infoalert.ro

Prietenii tai deja au apreciat pagina noastra. DA SI TU UN LIKE AICI! Multumim!

Lasă un răspuns