loading...

Sistemele de rachete Iskander, desfășurate recent în regiunea Kaliningrad, enclava rusă între Lituania și Polonia, vor fi orientate asupra instalațiilor antirachetă din Europa.

Acestea au fost declarate într-un interviu acordat televiziunii publice ruse la sfârșitul săptămânii trecute general colonelul (în rezervă) Vladimir Samanov, președintele Comisiei de Apărare din Duma de Stat (Camera inferioară a Parlamentului rus), citat de portalul eston Delfi în pagina sa electronică, informează Agerpres.

Rachetele Iskander în regiunea Kaliningrad „vor fi îndreptate în primul rand împotriva acelor obiective care perturbă echilibrul de forțe și care au fost instalate sau urmează să fie amplasate în viitorul apropiat în cadrul așa-numitului scut de apărare antirachetă”, a declarat Samanov, citat de Interfax.


ATENȚIE! MAFIA PĂDURILOR VREA CA ACESTE INFORMATII să nu fie aflate de români. CLICK AICI PENTRU DETALII  !


Desfășurarea acestor sisteme de rachete — capabile să transporte focoase nucleare — în regiunea cea mai de vest a Rusiei nu încalcă acordurile încheiate între fostul lider sovietic Mihail Gorbaciov și fostul președinte american Ronald Reagan, a spus Samanov, fost comandant al trupelor aeropurtate ale Rusiei.

„Acestea sunt niște arme extrem de eficiente, în deplină concordantă cu parametrii stabiliți de acordurile privind rachetele cu rază medie și scurtă de acțiune”, a mai spus el.
În conformitate cu Tratatul cu durată nedeterminată privind forțele nucleare intermediare (INF), semnat la 8 decembrie 1987, la Washington, de către Gorbaciov și Reagan, Rusia și SUA se angajau să nu producă, să nu testeze si să nu desfășoare rachete balistice și de croazieră la sol, cu o raza de acțiune între 500 și 5.500 km. Conform datelor oficiale, versiunea Iskander-M, amplasată cu o săptămână în urmă în Kaliningrad, are o rază de acțiune de circa 500 km.

În același context, întrebat cu privire la forma pe care ar putea-o lua revenirea prezenței militare ruse în Cuba, generalul Samanov a declarat că Rusia ar putea desfășura în Cuba un regiment de trupe aeropurtate.

Sursa: aktual24.ro

Best NEWS

NU RATAȚI CELE MAI DISTRIBUITE ARTICOLE DE ASTĂZI !

DISTRIBUIȚI
loading...

CELE MAI CITITE ARTICOLE DIN ULTIMELE ZILE


ÎN ATENȚIA CITITORILOR !!! Vă rugăm ca în comentariile dumneavoastră să folosiți un limbaj decent și fără atacuri la persoană. Nu aprobăm comentarii care conțin link-uri către alte site-uri, sau cele care conțin injurii, ori atacuri la persoană. Acceptăm orice critică, doar dacă este însoțită de un limbaj decent, care respectă regulile bunului simț. Responsabilitatea juridică a opiniilor dumneavoastră exprimate AICI vă aparține în totalitate. Vă mulțumim pentru că ne urmăriți! 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here