loading...

După mai multe luni de negocieri, România a ajuns la un acord cu Canada pe tema vizelor pentru români, de care depindea votul României pe acordul CETA, de liber schimb între UE și Canada.

Astfel, toți românii vor putea intra în Canada fără vize de la 1 decembrie 2017, față de 1 mai 2018, cât era prevăzut inițial.


ATENȚIE! MAFIA PĂDURILOR VREA CA ACESTE INFORMATII să nu fie aflate de români. CLICK AICI PENTRU DETALII  !


Iar românii care au mai călătorit deja în Canada scăpa de vize de la 1 mai 2017.

„În această dimineață s-a ajuns la un acord cu partea canadiană, un acord foarte rezonabil pentru ambele părți. Suntem în situația foarte potrivită să ne retragem rezerva pe care am declarat-o față de CETA. România nu mai are niciun fel de obiecțiuni față de acordul cu Canada”, a declarat președintele Klaus Iohannis, prezent la Consiliul European, de la Bruxelles.

Acordul nostru pe vize cu Canada va pica, dacă toate statele UE nu semnează acordul CETA. Belgia rămâne singura țara care încă nu a decis ce va face în acest sens.

Premierul Dacian Ciolos a declarat, joi, că „e imposibil” ca țara noastră să accepte acordul de liber schimb pe care UE vrea să îl semneze cu Canada, dacă Guvernul de la Ottawa nu se angajează să ridice vizele pentru români în 2017, nu în 2018, cum se preciza în cea mai recentă ofertă.

Anterior, Canada a făcut o ofertă României, angajându-se să elimite vizele, treptat, până în luna mai a anului 2018. Guvernul nostru nu a fost deloc încântat de această ofertă, așa că România a amenințat că va bloca încheierea acordului CETA folosindu-se de dreptul de veto.

În situația României se mai află și Bulgaria, țara care, alături de noi, are nevoie de vize în Canada. Aceasta a acceptat însă oferta Canadei, chiar dacă are niște rezerve.

Problema belgiană

Acordul CETA însă s-ar putea să nu fie semnat, din cauza Belgiei, care nu poate da un aviz pozitiv decât dacă cele trei parlamente regionale sunt de acord. Una dintre regiuni, Volona, s-a opus însă acestui tratat, iar parlamentul și guvernul federal nu pot trece peste voința volonilor.

Uniunea Europeană și-a propus să parafeze acordul în scurt timp, mai exact la Summit-ul UE-Canada din 27 octombrie.

Se estimează că economia UE va crește cu 12 miliarde de euro anual.

Sursa: ziare.com

Best NEWS

NU RATAȚI CELE MAI DISTRIBUITE ARTICOLE DE ASTĂZI !

DISTRIBUIȚI
loading...

CELE MAI CITITE ARTICOLE DIN ULTIMELE ZILE


ÎN ATENȚIA CITITORILOR !!! Vă rugăm ca în comentariile dumneavoastră să folosiți un limbaj decent și fără atacuri la persoană. Nu aprobăm comentarii care conțin link-uri către alte site-uri, sau cele care conțin injurii, ori atacuri la persoană. Acceptăm orice critică, doar dacă este însoțită de un limbaj decent, care respectă regulile bunului simț. Responsabilitatea juridică a opiniilor dumneavoastră exprimate AICI vă aparține în totalitate. Vă mulțumim pentru că ne urmăriți! 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here