NEWS ALERT
Care este semnificația fiecărui an de căsnicie? Ce daruri se oferă?

Elena Pagu participă  la un campionat mondial pentru vârstnici, desfășurat în Australia. Are deja o medalie de aur, la marș, la proba de 5.000 de metri. În palmares mai are 7 titluri de campioană mondială. Din această vară are vârsta de  90 de ani dar aceasta nu este o piedică. Se antrenează pentru competiții, alergând 10 kilometri pe zi.

Pentru Australia, biletul de avion i-a fost plătit de Andreea Esca.

Sportiva stă într-un apartament din Vitan unde are o vitrină plină de medalii câștigate de-a lungul anilor.

Elena Pagu, născută într-un sat de lângă Suceava, s-a apucat de alergat cu puțin timp înainte de a ieși la pensie, încercând să scape de o depresie.

Uneori, iarna, aleargă cu picioarele goale prin zăpadă. Răcește foarte rar,  pentru că face sport și mănâncă ardeii iuți.

„În București, o singură dată și-a mai făcut un cetățean cruce când m-a văzut alergând. Alerg desculță, prin zăpadă.

Ninsese și era o zăpadă curată și pufoasă, așa că mi-am zis: «Eu trebuie să alerg prin zăpada asta!»

Știți, competițiile sunt un stimulent, mai ales pentru noi, vârstnicii. Ai un calendar, știi că peste două luni ai o competiție, te antrenezi… ai un scop!

Când îți dorești ceva și ești vârstnic, e foarte important. Că dacă nu-ți mai dorești nimic, ești bun de îngropat!“ afirma sportiva.

Întrebată de reportera Liliana Nicolae dacă are vreun secret, a dat un răspuns surprinzător:

„Am mai multe. Dar cred că cel mai important e să te mulțumești cu ce ai, cu ce poți realiza prin forțele tale, fără să-i stingherești prea mult pe alții, fără să depinzi prea mult de alții.

Altfel… mișcarea și iubirea mă țin vie, dinamică, cu chef de viață. Dar să știi că sunt rațională. Știu că n-am eternitatea în fața mea! Și am trecut prin multe. Dar sunt încă dreaptă, sunt în picioare și pot să fac un marș de zece kilometri și acum!

Mai primesc câte o musafiră… mai bârfim, că ăsta e sufletul conversației… Sunt un om normal. Aproape. Când alerg, mă simt liberă, mă bucur de natură și de locurile prin care alerg.”

Sursa: europafm.ro


ATENȚIE!!!! Dacă aveți peste 40 de ani CITIȚI URGENT ASTA! Este o informație care vă poate salva viața. Detalii AICI.


Instalează aplicația INFOALERT pentru a afla PRIMUL ultimele noutăți!Instaleaza aplicația INFOALERT din GOOGLE PLAY


loading...

ȘTIREA ZILEI pe infoalert.ro

Prietenii tai deja au apreciat pagina noastra. DA SI TU UN LIKE AICI! Multumim!

Lasă un răspuns