NEWS ALERT
Gest de exceptie. 135 de procurori de la DNA sar în apărarea lui Kovesi

Ultima noutate în legislația României impune tuturor șoferilor să aibă în mașină o fișă în format A4, care se mai numește și “cartea de salvare a autoturismului”. Aceasta schiță ar urma să servească forțelor speciale, în cazul unui accident rutier.

Această fișă trebuie să fie obligatoriu printată color. Ce conține fișa obligatorie pentru mașină sau “cartea de salvare a autoturismului”?

Fișa obligatorie a mașinii sau “cartea de salvare a autoturismului” ar trebui să fie o schiță care să prezinte concis mecanimul în detaliu al mașinii, localizare airbag-urilor, conductele de combustibil și toate acele lucruri care nu se observă la prima vedere.

Fiecare autoturism are sisteme de siguranță, ramforsări menite să rezite unui impact, airbag-uri care se pot declanșa accidental, sau conducte de combustibil poziționate în locuri mai mult sau mai puțin vizibile, instalație electrică, etc.

De aici poti descarca Cartea de Salvare a Autoturismului

Echipa de descarcerare care se deplasează la fața locului în condițiile în care ai fost angajat într-un accident rutier are nevoie de această fișă pentru ca încercând să te scoată teafăr din mașină ar putea să-ți pună viața în pericol dacă nu știe unde sunt poziționate toate aceste dispozitive.

NEWS ALERT
Romanii se mobilizeaza si ies in strada: Codruta, suntem de partea ta! Tudorel, demisia!

In concluzie, pe langa actele pe care oricine trebuie sa le aiba la el, in afara de centura si alte masuri de precautie la care toti trebuie sa fim atenti, sa nu uitam in niciun caz de acest nou act. „Pentru a fi cât mai accesibilă echipajelor de salvatori, «Cartea de Salvare la Bord» trebuie să fie plasată, în fiecare autoturism, în spatele parasolarului din dreptul conducătorului auto”.

Sursa ACR.ro

Cel mai citit articol de astăzi

loading...
Loading...

ATENȚIE!!!!

Doctorii morți nu mint. NICIUN medic din lumea asta nu o să-ți spună aceste lucruri. AICI sunt toate detaliile 


Prietenii tai deja au apreciat pagina noastra. DA SI TU UN LIKE AICI! Multumim!

1 COMENTARIU

  1. Sunt curios oare domnii pompieri in cazul unui accident o să se apuce sa răsfoiească aceste documente sau vor salva oamenii. Asta e un lucru doar să aibe iară pentru ce da amenzi.

Lasă un răspuns