loading...

La Dudeștii Noi, in Timiș, oamenii au înțeles ca sta in puterea lor sa trăiască civilizat, au ales în fruntea comune pe un tânăr. Este cel mai tânăr primar din România și a schimbat multe în comună.

„Pe aici era un drum de noroi, unde dacă se băga un tractor cu o remorcă, mai trebuia să vină 3 tractoare să îl scoată, așa era drumul”, declara o localnică.

Au vrut o schimbare si au ales ca primar pe Alin Nica, un tânăr ieșit de pe băncile facultății.

La 23 de ani am fost cel mai tânăr primar din țară. Am avut poate energia si nebunia tinerească de a mă baga cu capul înainte în ceva ce era extrem de dificil de realizat, să iei o comună de la zero, să nu ai angajați, sediu si nici măcar scaun unde să stai.”, spune primarul.

Edilul Alin Nica afirmă că azi, doar o expoziție cu fotografii mai amintește peisajele de tristă amintire, din comuna. Drumurile principale au primit între timp asfalt, iar localnicii nu mai sunt rupți de civilizație.

S-au folosit fonduri europene, la care primarul nu a ajuns ușor, ci cu multă insistenta și cu proiecte. A primit peste 10 milioane de euro, bani nerambursabili.

„Comuna este in proporție de 100% canalizată, să zicem așa. Acoperită cu sistemul de canalizare, iar alimentarea cu apă este in aceeași proporție”, declara primarul.

Au venit și investitori. Ming Chen ajuns din China in Romania, in urma cu 20 de ani a făcut afaceri in mai multe zone din tara, dar de 4 ani s-a stabilit la Dudestii Noi, unde produce țiglă metalică. „Toți suntem stabiliți aici, toata familia, si avem si nepoți”, spune Chen.

Principalul angajator in comuna e o uriașă fabrica de mobilă. Patronii au atras două milioane de euro de la Uniune si extind afacerea. „Pentru oamenii de aici din zona sunt create aproape 1000 de locuri de muncă.”, declara Marius Raia, directorul general al firmei de mobila

„Ultima statistică pe care am avut-o de la AJOFM era de sub 2% șomeri in localitate. Cei doi la sută erau fie persoane care nu pot sa muncească, fie puturoși. In 2007, când am asfaltat drumul de legătură intre localitatea noastră si DN7, aveam aproximativ 15 firme, majoritatea buticuri si magazine de stricta necesitate. Din 2007 si pana in 2011 am ajuns sa avem peste 100 de firme.”spunea primarul.

Alin Nica a cochetat și cu muzica. Are un videoclip în palmares, a concurat și la selecțiile pentru Eurovision si a participat si la „Vocea României”.

„A rămas la stadiul de pasiune fiindcă am decis sa fac o cariera in administrație, însă nu se știe niciodată. Daca ai succes, poți sa îți schimbi prioritățile”, spunea edilul.

Sursa: incont.stirileprotv.ro


E MĂCEL în PĂDURILE ROMÂNIEI! MAFIA PĂDURILOR vrea ca acest clip sa fie șters. LUAȚI atitudine ACUM, pana nu va fi prea TÂRZIU! VEDEȚI! CLIPUL VIDEO AICI.


Best NEWS

Te-ar mai putea interesa

DISTRIBUIȚI
loading...

CELE MAI CITITE ARTICOLE DIN ULTIMELE ZILE


ÎN ATENȚIA CITITORILOR !!! Vă rugăm ca în comentariile dumneavoastră să folosiți un limbaj decent și fără atacuri la persoană. Nu aprobăm comentarii care conțin link-uri către alte site-uri, sau cele care conțin injurii, ori atacuri la persoană. Acceptăm orice critică, doar dacă este însoțită de un limbaj decent, care respectă regulile bunului simț. Responsabilitatea juridică a opiniilor dumneavoastră exprimate AICI vă aparține în totalitate. Vă mulțumim pentru că ne urmăriți! 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here