NEWS ALERT
Peste 15.000 de cercetători fac un anunț important: "Avertisment pentru omenire"

Căutarea celor mai bune oferte pe baza criteriului calitate-preț este esențială atunci când ai plecat la drum și vrei să construiești o casă nouă. Cum niciodată socoteala din târg nu se potrivește cu cea de acasă, nici cheltuielile prevăzute inițial s-ar putea să nu corespundă cu socoteala finală.

Astfel s-ar putea să vrei să știi cum să alegi cele mai bune oferte de materiale de construcții și accesorii și, mai ales, unde să le cauți. Din experiența proprie și a altor cunoscuți, putem așeza pe hârtie o lista cu câteva sfaturi pentru cei care au nevoie de materiale de construcții.

În primul trebuie să fii atent de unde cumperi materialele: magazine de bricolaj, depozite situate în afara orașului sau direct de la producător. Nu întotdeauna cele mai bune oferte sunt găsite la un magazin specializat de tip bricolaj. Dacă ți-ai îndreptat atenția către un astfel de magazin, trebuie să știi că acesta își va include mereu în preț costurile cu reclama.

Un mare retailer din domeniu se promovează continuu pe canalele mass-media. În schimb, depozitele de profil mai mici, situate la marginea localităților sau chiar în orașe, pot avea prețuri mai mici la anumite materiale. Acestea dispun de un număr mai mic de angajați iar costurile care ar fi decurs din cheltuielile cu forța de muncă nu sunt întotdeauna regăsite în prețul final de vânzare.

Aceste depozite sunt, de cele mai multe ori, cu autoservire: clienții vin, plătesc la caserie și apoi își încarcă singuri marfa în mașini, eventual cu ajutorul unuia dintre puținii muncitori care se află prin preajmă. În cazul unui mare magazin de bricolaj, costurile cu forța de muncă sunt incluse în prețul final al produselor.

Aici găsești tot timpul oameni care să îți dea informații utile, să te îndrume către rafturile cu produse și să îți încarce apoi marfa în mașină.
În cazul unui comerciant mai mic de le periferie, prețurile anumitor materiale sunt mai mici pentru că acesta nu are chetuieli foarte mari legate de depozitare. De obicei, aceste magazine asigură stocuri sezoniere pe termen scurt.

În plus, în aceste depozite de materiele de construcții nu găsești chiar tot ceea ce poți găsi într-un magazin de bricolaj, oferta fiind limitată ca număr de articole. Acestea se regăsesc doar la nivelul celor de bază: cherestea, material de finisaj, ciment, glet, sârmă, tablă.

Unii vor spune că nu-i adevărat, că și la magazinele de tip bricolaj găsim prețuri avntajoase. E drept, și aici se practică prețuri mai mici în cazul anumitor articole pentru că retailerul beneficiază de anumite discounturi din partea distribuitorului. Nu întotdeauna, însă, aceste discounturi se regăsesc și în preț. Nu trebuie să omitem nici că un magazin mare de bricolaj funcționează în zone cu trafic mare de persoane unde chiriile pe care le plătesc sunt foarte mari, iar acestea trebuie cumva recuperate.

Nu avem dovezi certe că într-o parte este mai ieftin iar în altă parte mai scump. Din experiența noastră, însă, va putem spune că nu întotdeauna ceea ce se vede în reclamă e și cel mai avantajos.


ATENȚIE!!!! Dacă aveți peste 40 de ani CITIȚI URGENT ASTA! Este o informație care vă poate salva viața. Detalii AICI.


Instalează aplicația INFOALERT pentru a afla PRIMUL ultimele noutăți!Instaleaza aplicația INFOALERT din GOOGLE PLAY


loading...

ȘTIREA ZILEI pe infoalert.ro

Prietenii tai deja au apreciat pagina noastra. DA SI TU UN LIKE AICI! Multumim!

Lasă un răspuns