DISTRIBUIȚI
loading...

Propunerea pentru modificarea şi completarea art.3 din Legea nr. 61/1993 privind alocaţia de stat pentru copii este inițiată de senatorul Ionel Agrigoroaei şi deputaţii Bogdan Diaconu şi Marius Isăilă, membri ai Partidului România Unită (PRU).

„Alocaţia de stat pentru copii în cuantumul stabilit va fi cheltuită defalcat: 30% pentru îmbrăcăminte, 30% pentru alimente, 25 pentru bunuri care contribuie la educaţie (cărţi, reviste, internet, computer, echipament sportiv), 15% tabere sau excursii educaţionale”, se stipulează în actul normativ propus, informează AGERPRES.

Potrivit expunerii de motive a propunerii legislative, care citează date ale Eurostat, abandonul şcolar a ajuns la 18%, iar procentul copiilor cu risc de sărăcie a ajuns în anul 2015 la 48%, în timp ce media din UE e de 27%. De asemenea se mai arată că alocaţia pentru copii se corelează cu indicele social de referinţă neschimbat de ani de zile, ceea ce este în total dezacord cu practica europeană în domeniu.

Copilul român trebuie să simtă că statul român este preocupat de viitorul lui, de educaţia, de sănătatea şi bunăstarea lui. (…) Statul român corelează alocația pentru copii cu indicele social de referinţă neschimbat de ani de zile. Acest fapt este în total dezacord cu practica europeană în domeniu, care stabilește sume clare care nu se raportează la un indice neactualizat. Vedem aşadar cum alocaţia pentru copii protejează bugetul de stat în loc să vizeze cu adevărat interesul copilului şi să-i asigure suma necesară hranei lunare„, susţin inițiatorii în expunerea de motive, potrivit capital.ro.


ATENȚIE!!!! Ni se pregătește ceva MONSTRUOS. Lumea nu va ma fi la fel. Presa TACE. Detalii AICI


Propunerea poate trece tacit săptămâna aceasta de Senat și urmează să ajungă în Camera Deputaților. Inițiatorii susțin că au sprijinul parlamentar pentru a trece această lege și cred că o să fie aplicată de la 1 ianuarie 2017.


Prietenii tăi deja au apreciat pagina noastră. DĂ ȘI TU UN LIKE! Mulțumim!

NU RATA ȘTIREA ZILEI!

loading...

Lasă un răspuns