NEWS ALERT
Noile contoare inteligente îi sperie pe români! Mulţi consideră că le este invadat spaţiul privat

Pentru iarnă gospodinele își pun  provizii din toamnă.  Iarna e lungă, iar verdețurile proaspete  reprezintă adevărate delicatese, surse importante de vitamine. Excerptând investitorii care dispun de sere încălzite, importatorii de produse agroalimentare și pe cei care își permit să mănânce doar la restaurant, sau să cumpere din piață la prețuri mari, românii își fac provizii pentru iarnă.

Orice idee, sau metodă de conservare a alimentelor este de interes pentru gospodine și gospodari.

Cea mai simplă variantă este congelarea verdețurilor peste iarna. Pentru a  conserva la frigider trebuie avute în vedere niște reguli:

– Nu pune verdețurile în pungi! Verdețurile transpiră mai mult în pungi, se umezesc mai repede, afectând nutrienții. Se recomandă păstrarea zarzavaturilor în cutii de plastic bine închise.

– Nu ține mai mult de trei luni zarzavaturile în congelator. Acesta e termenul lor de garanție. Peste acest interval de timp, își pierd din calități.

– Verdeața trebuie tăiată mărunt si păstrată în cutii. Îndeasă cât mai multă verdeață într-o cutie. Se păstrează mai bine inclusiv aroma.

– Dacă observi că s-a depus apă pe frunzele legumelor, trebuie să știi că nu vor mai rezista prea mult și trebuie să le consumi urgent sau să le arunci la gunoi.

– Pachetele cu frunza de țelină tăiată trebuie puse la fiert direct congelate, iar apoi, după răcire, în blender, alături de rădăcina de țelină.

– Pe lângă zarzavaturile clasice, adăugă și câteva frunze de tarhon la congelator. Acestea vor potenta gustul și mirosul pătrunjelului și a celorlalte verdețuri.

Sunt și persoane care congelează verdețurile în apă. Metoda o  folosesc mai ales francezii.

Sursa: teotrandafir.com

 


ATENȚIE!!!! Dacă aveți peste 40 de ani CITIȚI URGENT ASTA! Este o informație care vă poate salva viața. Detalii AICI.


Instalează aplicația INFOALERT pentru a afla PRIMUL ultimele noutăți!Instaleaza aplicația INFOALERT din GOOGLE PLAY


loading...

ȘTIREA ZILEI pe infoalert.ro

Prietenii tai deja au apreciat pagina noastra. DA SI TU UN LIKE AICI! Multumim!

Lasă un răspuns