loading...

Cea mai mare pisică domestică din lume este Ludo. „Goliatul” neamului pisicesc apare în Guinness Book of World Record, ediția 2017 şi, în ciuda mărimii şi greutăţii sale impresionante, este o felină paşnică şi afectuoasă.

Cea mai lungă pisică din lume este, de fapt, un motan. Se numește Ludo, trăiește în Regatul Unit și măsoară 118 centimetri, de la nas și până în vârful cozii sale stufoase. Cotoiul cel voinic și haios face parte din rasa Maine Coon, una recunoscută pentru dimensiunile sale impresionante, dar și pentru firea domoală. O pisică Maine Coon poate depăși 10 kg și, dacă este nevoie, rezistă bine la frig și intemperii. Ludo are 13 kilograme.

Felina a ajuns la vârsta adultă și uimește imediat prin dimensiuni, însă proprietara sa și-a dat seama că este o făptură cu totul aparte încă de când acesta era doar un pisoi în vârstă de 13 săptămâni. Tânăra proprietară a „micuțului”, ce locuiește în Wakefield, West Yorkshire, spune că a început să nutrească bănuiala că Ludo, având pe atunci o vârstă fragedă, ar putea fi una dintre cele mai mari pisici din lume (dacă nu chiar cea mai mare), în momentul în care a văzut în numeroase rânduri pisici adulte din aceeași rasă care aveau cam aceleași dimensiuni precum pisoiul său.cel-mai-lung-motan

Ludo este un motan înzestrat cu un temperament agreabil, neproblematic pentru stăpână, dar dimensiunile sale, care îi dau un statut de „Goliat printre mâțe”, nu-i conferă doar avantaje. Este puțin cam greoi în mișcări și nu are acel mers elegant, elastic, specific felinelor.

Având un corp foarte lung, Ludo este lipsit de iuțenia și de agilitatea prezentă la majoritatea membrilor neamului pisicesc. Tot spre deosebire de alte pisici, Ludo nu se prea poate ascunde, dată fiind lungimea corpului său, demnă de Guiness Book. Asemenea tuturor mâțelor, lui Ludo îi place să fie mângâiat și să lenevească ziua-ntreagă.l-620x521

Motanul Ludo are dimensiuni comparabile cu unele dintre felinele sălbatice, printre care se numără caracalul (lynxul cu urechi negre, ce viețuiește în Africa și în sud-vestul Asiei), râsul sau servalul. Spre deosebire de acestea, cotoiul gigant din Marea Britanie este o ființă mult mai pașnică, iubitoare și deloc imprevizibilă – în pofida unui aspect în aparență cam sălbatic, de altfel specific pentru reprezentanții rasei Maine Coon.

Surse: superpisi.ro; radiocraiova.ro


Imagini video EXTREM de RARE cu cuplul CEAUȘESCU. Cum au permis ei oare sa fie filmați în asemena ipostaze? VEZI IMAGINILE!


Best NEWS

Te-ar mai putea interesa

DISTRIBUIȚI
loading...

CELE MAI CITITE ARTICOLE DIN ULTIMELE ZILE


ÎN ATENȚIA CITITORILOR !!! Vă rugăm ca în comentariile dumneavoastră să folosiți un limbaj decent și fără atacuri la persoană. Nu aprobăm comentarii care conțin link-uri către alte site-uri, sau cele care conțin injurii, ori atacuri la persoană. Acceptăm orice critică, doar dacă este însoțită de un limbaj decent, care respectă regulile bunului simț. Responsabilitatea juridică a opiniilor dumneavoastră exprimate AICI vă aparține în totalitate. Vă mulțumim pentru că ne urmăriți! 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here