loading...

Canalul TV public german ARD a devenit ținta criticilor după ce a invitat la principalul talk-show pe teme politice o femeie purtând valul islamic integral și care susținea că tinerii care pleacă pentru a lua parte la jihad dau dovadă de „curaj civic”.

Unul din cei cinci invitați a fost Nora Illi, reprezentantă a unui grup numit “Comitetul central islamic din Elveția”.

Femeia, care s-a declarat “fascinată de diversitatea islamului”, a afirmat în timpul emisiunii că tinerii care pleacă să lupte în jihad în Siria ar trebui să fie lăudați pentru “curajul lor civic”.

“De exemplu, o tânără femeie care se simte exclusă din societate poate vedea Siria că pe un târâm al făgăduinței, ca pe singura soluție“, a afirmat Illi, care a fost imediat combătută de alți invitați din platoul TV, dar și de telespectatori pe rețelele de socializare online.

“Este propagandă; nu poți spune acest lucru la televiziunea publică“, a protestat Ahmad Mansur, un expert în islam invitat în emisiune alături de un bărbat al cărui fiu a aderat la organizația Statul Islamic (SI), de un imam și de un membru al formațiunii de guvernământ Uniunea Creștin-Democrată (CDU, centru-dreaptă).

Pe Twitter, acest subiect a fost printre cele mai dezbătute pe rețeaua de socializare în Germania.“O invitată la un talk-show încurajează războiul sfânt la televiziunea publică și eu plătesc taxă TV pentru asta – este trist“, a reacționat un telespectator, Jakub Santur.
Deputatul CDU Sebastian Steineke a estimat drept “periculos că cineva poate apăra islamul radical pe o asemenea platformă“.

“Opinia controversată a doamnei Illi a fost dezbătută intens“, s-a aparat luni postul de televiziune ARD, indicând că lista invitaților la respectivul talk-show fusese constituită astfel încât să permită această “confruntare necesară”.

Potrivit unui bilanț prezentat de serviciile de informații germane, în total 820 de jihadisti au plecat din Germania cu destinația Siria și Irak. Dintre aceștia, o treime au revenit în Germania, iar 140 au fost uciși în lupte. În jur de 420 de jihadisti plecați din Germania încă se află pe teritoriile sirian și irakian.

Sursa: stirileprotv.ro


E MĂCEL în PĂDURILE ROMÂNIEI! MAFIA PĂDURILOR vrea ca acest clip sa fie șters. LUAȚI atitudine ACUM, pana nu va fi prea TÂRZIU! VEDEȚI! CLIPUL VIDEO AICI.


Best NEWS

Te-ar mai putea interesa

DISTRIBUIȚI
loading...

CELE MAI CITITE ARTICOLE DIN ULTIMELE ZILE


ÎN ATENȚIA CITITORILOR !!! Vă rugăm ca în comentariile dumneavoastră să folosiți un limbaj decent și fără atacuri la persoană. Nu aprobăm comentarii care conțin link-uri către alte site-uri, sau cele care conțin injurii, ori atacuri la persoană. Acceptăm orice critică, doar dacă este însoțită de un limbaj decent, care respectă regulile bunului simț. Responsabilitatea juridică a opiniilor dumneavoastră exprimate AICI vă aparține în totalitate. Vă mulțumim pentru că ne urmăriți! 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here