NEWS ALERT
Nu e de râs! Cum poți scapă definitiv de păduchii de cap cu ajutorul unor ingrediente banale

O ordonanţă de urgenţă recent aprobată obligă proprietarii atelajelor cu tracţiune animală să încheie asigurare obligatorie de răspundere civilă.

Căruţele care circulă pe drumurile din România vor avea nevoie de RCA, dacă autorităţile vor aplica prevederile OUG 54/2016 privind asigurarea de răspundere faţă de terţi, scrie Profit.ro.

În ordonanţa menţionată, vehiculul apare ca fiind „mijloc de transport cu sau fără propulsie proprie, destinat deplasării pe uscat, inclusiv orice tip de remorcă, indiferent dacă este  cuplată sau nu, cu excepţia celor care se deplasează pe şine, bicicletelor sau vehiculelor cu tracţiune animală, pentru care nu există obligaţia legală de înmatriculare sau înregistrare”.

Se pare că Guvernul a aprobat această OUG la presiunile patronatelor din transportul rutier, impunând îngheţarea preţurilor RCA pentru şase luni, prin fixarea unor preţuri maxime de către Autoritatea de Supravaghere Financiară (ASF).

ASF susţine că, cel mai probabil, aceasta este o eroare a actului normativ. „Normele RCA, care urmează a fi adoptate în scurt timp, în urma finalizării procesului de consultare publică, vor lămuri toate aspectele legate de implementarea OUG 54/2016. În privinta informaţiei conform căreia trebuie încheiate contracte RCA şi pentru vehicule cu tracţiune animală, de exemplu căruţe, cel mai probabil vorbim despre o eroare materială, care urmează a fi discutată în contextul finalizării normelor de aplicare a ordonanţei de urgenţă”, se arată în comunicatul publicat de Profit.ro.

Obligativitatea încheierii de asigurări obligatorii de răspundere civilă auto (RCA) pentru vehicule cu tracţiune animală este, cel mai probabil, o „eroare materială” care va fi discutată înainte de stabilirea variantei finale a normelor de aplicare a Ordonanţei de Urgenţă (OUG), potrivit unui comunicat publicat marţi de către Autoritatea de Supravaghere Financiară (ASF).


ATENȚIE!!!! Dacă aveți peste 40 de ani CITIȚI URGENT ASTA! Este o informație care vă poate salva viața. Detalii AICI.


Instalează aplicația INFOALERT pentru a afla PRIMUL ultimele noutăți!Instaleaza aplicația INFOALERT din GOOGLE PLAY


loading...

ȘTIREA ZILEI pe infoalert.ro

Prietenii tai deja au apreciat pagina noastra. DA SI TU UN LIKE AICI! Multumim!

2 COMENTARII

  1. Mi se pare cel puțin corect sa plateasca asigurare carutasii Care si asa nu umbla decât minim ciupiți , de multe ori supaincarcati si fara nici o urma de semnalizare ,iar daca îți zgârie masina s-ar putea sa iei si bătaie,asta Bonus !

Lasă un răspuns