loading...

Generalul locotentent în rezervă Virgil Bălăceanu a precizat că o astfel de decizie se poate lua doar dacă ar exista trei situații: România să fie sub stare de asediu, să fie declarată mobilizare sau stare de război.

”Doar în trei stări poate fi reluat stagiul militar obligatoriu, asediu, mobilizare sau război, dar noi avem în acest moment o situație de pace. Aceasta nu înseamnă că nu asistăm la o degradare a situației de securitate regională. Această deteriorare nu a ajuns să impună una dintre cele trei stări, dar pune problema unei forțe naționale de rezervă pe un alt plan, al voluntariatului”, a spus generalul locotenent Bălăceanu pentru Radio România Actualităţi.

În această săptămână a fost depus la Parlament un proiect de lege privind înființarea unei Gărzi Naționale formate din voluntari.

„Așa cum astăzi se oferă locuri de muncă full time pentru soldați profesișiti, vom organiza o gardă națională pe Bază de Voluntariat, cu contracte part-time. Aceste contracte vor fi semnate de tinerii care vor decide să intre în această structură, pe de-o parte, și de cealaltă parte de Ministerul Apărării și alte structure de Securitate”, a mai explicat generalul locotenent Bălăceanu.

Serviciul militar obligatoriu a fost eliminat în România din anul 2007.

Sursa: stireazilei.com


E MĂCEL în PĂDURILE ROMÂNIEI! MAFIA PĂDURILOR vrea ca acest clip sa fie șters. LUAȚI atitudine ACUM, pana nu va fi prea TÂRZIU! VEDEȚI! CLIPUL VIDEO AICI.


Best NEWS

Te-ar mai putea interesa

DISTRIBUIȚI
loading...

CELE MAI CITITE ARTICOLE DIN ULTIMELE ZILE


ÎN ATENȚIA CITITORILOR !!! Vă rugăm ca în comentariile dumneavoastră să folosiți un limbaj decent și fără atacuri la persoană. Nu aprobăm comentarii care conțin link-uri către alte site-uri, sau cele care conțin injurii, ori atacuri la persoană. Acceptăm orice critică, doar dacă este însoțită de un limbaj decent, care respectă regulile bunului simț. Responsabilitatea juridică a opiniilor dumneavoastră exprimate AICI vă aparține în totalitate. Vă mulțumim pentru că ne urmăriți! 

1 COMENTARIU

  1. Reintroduceti armata,tineretu an ziua de azi nu stie sa faca nimic.Armata te anvata multe:sa fi ordonat,sa-ti respecti aproapele si sa devi mai matur,etc.In ziua de azi tinerii nu stiu decat telefon si calculatoere si pe strada nu mai vorbesc,daca ai atins un ciutan te anjura poate te si bate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here