loading...

Guvernul va termina legea prin care salarizării bugetarilor la începutul lunii decembrie, iar Pîslaru a anunţat că acest proiect prevede creşteri medii de 29%, cei mai mulţi bani în plus urmând să primească salariaţii cu remuneraţie mică, şi cu până la 70% mai mult. Astfel, salariul mediu brut va ajunge în 2021 la valoarea de 4.000 de lei, a precizat ministrul Muncii la Antena 3.

„Undeva în două săptămâni vom lansa proiectul salarizării unitare. Noi lucrăm din vară la acest proiect, nu ținem cont de alegeri sau nu. La începutul lunii decembrie o vom depune și va fi validată de următorul Parlament”, a declarat Dragoș Pîslaru, la Antena 3.

Ministrul Muncii a explicat că bugetarii cu salarii mici vor avea parte de cea mai mare creștere salarială, în timp ce bugetarii cu funcții de management vor obține cele mai mici creșteri.


ATENȚIE! MAFIA PĂDURILOR VREA CA ACESTE INFORMATII să nu fie aflate de români. CLICK AICI PENTRU DETALII  !


”Salariul mediu brut în România va ajunge, în 2021, la 4000 de lei. 29% este creșterea în sistemul bugetar”, a explicat Dragoș Pîslaru, potrivit stiripesurse.ro.

După criticile dure lansate de PSD la adresa Cabinetului Cioloş pe motiv că Executivul nu a putut să promoveze un proiect de lege a salarizarii unice a bugetarilor, premierul Dacian Cioloş a explicat că obiectivul Guvernului este de a finaliza legea salarizării unitare până de terminarea mandatului, afirmând că baza date privind salariile în plată, necesară pentru aplicarea legii salarizăriii unice este aproape finalizată.

„Pe măsură ce avansăm în baza de date cu colectare tuturor salariilor în plată, vom puteam să punem pe masa guvernului şi a Parlamentului o lege a salarizării unitare care să fie una realistă din punctul acesta de vedere. Se lucrează la ea, ministrul Muncii lucrează împreună cu sindicatele la principii, la calcule, avem aproape finalizată baza de date, ea va fi probabil spre sfârşitul anului. Obiectivul nostru este ca înainte de a finaliza mandatul să putem pune pe masa Guvernului un astfel de proiect„, a spus premierul Cioloş, într-un interviu la TVR 1.

Cioloş a afirmat că a început consitituirea bazei de date în primăvară, iar procesul a fost îngreunat pentru că sistemul informatic de la Ministerul Muncii „era controlat de o firmă privată, care primise bani de la stat ca să realizeze baza de date”.

Premierul a mai spus că guvernul şi-a propus prin OUG 20 să corecteze inechităţile dintre salariile în plată: „Legat de politica salarială a bugetarilor, avem nevoie în primul rând să corectăm inechităţii. Noi de ani de zile vorbim despre creşteri salariale procentuale şi acestea ascund realitatea din multe domeni unde chiar dacă spunem că salariile cresc cu 10%, cu 15%, la unii cresc cu 50%, 60%, la alţii cresc cu 4% Noi ne-am propus în primul rând să corectăm aceste inechtăţi, să aşezăm salariile pe criterii sănătoase şi (…) pornind de acolo putem să vorbim şi despre creşterea salariilor”, a susţinut premierul Cioloş.

Citește mai multe pe gândul.info

Best NEWS

NU RATAȚI CELE MAI DISTRIBUITE ARTICOLE DE ASTĂZI !

DISTRIBUIȚI
loading...

CELE MAI CITITE ARTICOLE DIN ULTIMELE ZILE


ÎN ATENȚIA CITITORILOR !!! Vă rugăm ca în comentariile dumneavoastră să folosiți un limbaj decent și fără atacuri la persoană. Nu aprobăm comentarii care conțin link-uri către alte site-uri, sau cele care conțin injurii, ori atacuri la persoană. Acceptăm orice critică, doar dacă este însoțită de un limbaj decent, care respectă regulile bunului simț. Responsabilitatea juridică a opiniilor dumneavoastră exprimate AICI vă aparține în totalitate. Vă mulțumim pentru că ne urmăriți! 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here