loading...

Atunci când dormi pe partea stângă, organele tale funcționează mai bine. Această poziție de somn ajută la îmbunătățirea circulației și a digestiei. Specialiștii susțin că cel mai bine este să dormim pe partea stângă.

Iată 5 beneficii ale dormitului pe partea stângă:

1. Stimulează drenajul limfatic

Dr. Douillard afirmă că dormitul pe partea stângă este poziția cea mai naturală de somn. Pe această parte se află sistemul limfatic.  Sistemul limfatic transportă elemente importante, cum ar fi proteine, glucoză, metaboliți și toate acele elemente ce trebuie filtrate și drenate pe partea stângă.

2. Dacă dormi pe partea stângă, ai o digestie mai bună

Atât stomacul, cât și pancreasul se află în principal pe partea stângă a corpului.  Este o modalitate de a direcționa mai bine sucurile digestive către stomac și de a favoriza secreția enzimelor pancreatice.

3. Pentru sănătatea inimii

Peste 80% din inimă se află pe partea stângă a corpului, motiv pentru care, dacă dormim pe această parte, vom fi mai sănătoși. Pentru a ajunge la abdomen, aorta părăsește zona inimii, creând un arc înspre partea stângă a corpului.

4. Obișnuiești să mai tragi câte un pui de somn?

Dacă ai obiceiul să dormi ziua sau dacă simți nevoia să faci asta după ce ai mâncat mai mult la masă, ține minte că trebuie să te culci pe partea stângă. În acest fel, îți ajuți digestia. Te vei trezi mult mai plin de energie, fără să te simți obosit și fără să te doară stomacul.

5. Pentru sănătatea splinei

Splina se află tot pe partea stângă a corpului. Acest organ este o parte fundamentală a sistemului limfatic, fiind necesar pentru buna funcționarea a acestuia și pentru filtrarea sângelui. Dacă dormim pe partea stângă, lichidele vor fi direcționate mult mai ușor către splină.

Sursa: sanatatea.ro


E MĂCEL în PĂDURILE ROMÂNIEI! MAFIA PĂDURILOR vrea ca acest clip sa fie șters. LUAȚI atitudine ACUM, pana nu va fi prea TÂRZIU! VEDEȚI! CLIPUL VIDEO AICI.


Best NEWS

Te-ar mai putea interesa

DISTRIBUIȚI
loading...

CELE MAI CITITE ARTICOLE DIN ULTIMELE ZILE


ÎN ATENȚIA CITITORILOR !!! Vă rugăm ca în comentariile dumneavoastră să folosiți un limbaj decent și fără atacuri la persoană. Nu aprobăm comentarii care conțin link-uri către alte site-uri, sau cele care conțin injurii, ori atacuri la persoană. Acceptăm orice critică, doar dacă este însoțită de un limbaj decent, care respectă regulile bunului simț. Responsabilitatea juridică a opiniilor dumneavoastră exprimate AICI vă aparține în totalitate. Vă mulțumim pentru că ne urmăriți! 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here