Ai mai consuma celebrul hamburger dacă ai ști că este posibil să mănânci un aliment în care se găsesc urme de carne de șobolan sau om? Cred ca te-ai gandi serios inainte

loading...

Un nou studiu american, făcut de compania de testare a alimentelor, Clear Labs, a relevat prezența în burgeri a unor adaosuri de carne de șobolan precum și ADN uman.

Au fost supuși testelor un număr de 258 de burgeri, fiind depistate două cazuri în care s-a găsit carne în burgeri vegetali, trei cazuri cu ADN de șobolan și unul în care s-au găsit urme de ADN uman, notează Independent.

„Cea mai probabilă cauză pentru găsirea de ADN uman în burgeri este amestecarea accidentală de păr, piele sau unghii în carne, în cadrul procesului de fabricatie”, se specifică în raport.

Ceea ce este mai îngrijorător este faptul că aproape un sfert din burgerii vegetali testați au ingrediente diferite față de cele de pe etichetă. Doi burgeri vegetali continau carne de vită iar unul cu fasole neagră nu conținea fasole neagră.

O altă mare problemă este că, în cazul a 4,3 la sută dintre burgeri, s-a constat prezența ADN-ului patogen care poate provoca infecții alimentare grave. Anumiți agenți patogeni din aceste produse pot fi cauza pentru boli precum tuberculoză, gastroenterite, infecția cu E.coli. Pe lângă toate acestea, s-a remarcat că 12 burgeri conțineau cu cel puțin 100 de calorii mai mult decât scria pe etichetă.


Prietenii tăi deja au apreciat pagina noastră. DĂ ȘI TU UN LIKE! Mulțumim!

NU RATA ȘTIREA ZILEI!

DISTRIBUIȚI
loading...

CELE MAI CITITE ARTICOLE DIN ULTIMELE ZILE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here