NEWS ALERT
Decizie bomba a lui Mihai Bendeac: paraseste juriul emisiunii Iumor. "Ceea ce ai făcut tu este o mizerie" - VIDEO

Fidel Castro a murit. Liderul istoric al Cubei avea 90 de ani.

Actualul preşedinte al Cubei, Raul Castro, a fost cel care a făcut anunţul, informează presa oficială din Cuba, citată de CNN Español. Administraţia cubaneză a stabilit instaurarea a nouă zile de doliu naţional pe întreg teritoriul statului insular, informează The Guardian.

Administraţia cubaneză a anunţat că ceremonia de înmormântare a fostului preşedinte Fidel Castro va avea loc la cimitirul Sfânta Ifigenia din oraşul Santiago, la data de 4 decembrie, la finalul celor nouă zile de doliu naţional, informează site-ul The Guardian.

Cetăţenilor cubanezi li se va oferi ocazia de a-şi lua rămas bun de la liderul Fidel Castro, în cadrul unei ceremonii în masă ce va avea loc în Piaţa Revoluţiei din capitala Havana, pe data de 29 noiembrie, a anunţat Consiliul de stat din Cuba.

Pregătirile pentru ceremonia de rămas bun au fost deja iniţiate.

Cimitirul Sfânta Ifigenia se află în localitatea Santiago şi a fost construit în secolul al XIX-lea în memoria victimelor căzute în timpul Războiului de Independenţă. Acolo sunt înmormânţi numeroşi alţi lideri ai Cubei, printre care şi Jose Marti, eroul independenţei cubaneze.

Administraţia cubaneză a stabilit instaurarea a nouă zile de doliu naţional pe întreg teritoriul statului insular. În timpul acestei perioade de doliu vor fi interzise toate activităţile şi evenimentele publice. Steagul naţional va fi arborat în bernă la clădirile publice, edificiile militare, iar televiziunile şi radiourile vor transmite programe istorice, patriotice şi informative.

Steagul naţional va fi arborat în bernă la clădirile publice, edificiile militare, iar televiziunile şi radiourile vor transmite programe istorice, patriotice şi informative.

Cetăţenii din Cuba au fost întristaţi la aflarea veştii morţii lui Fidel Castro, cel care a eliberat statul de dictatura lui Fulgencio Batista în 1959, informează ziarul The Independent.

“Sunt foarte supărat. Orice s-ar zice, el este o figură publică pe care toată lumea o respectă şi o iubeşte”, a declarat Sariel Valdespino, un student din Havana.

Sursa: mediafax.ro

Instalează aplicația INFOALERT pentru a afla PRIMUL ultimele noutăți!Instaleaza aplicația INFOALERT din GOOGLE PLAY


ȘTIREA ZILEI pe infoalert.ro

Prietenii tai deja au apreciat pagina noastra. DA SI TU UN LIKE AICI! Multumim!

Lasă un răspuns