Europa se află în pragul unei noi crize a refugiaților, după momentul din vara lui 2015, când milioane de migranți au luat cu asalt granițele Bătrânului Continent.

loading...

Cel puțin 100.000 de sirieni aflați în Istanbul sunt pregătiți să ia calea spre Europa și, în același timp, unii își doresc deschiderea granițelor cu Siria pentru ca alții să vină de acolo.

Totul a plecat de la amenințările recente ale președintelui turc, Erdogan, care, din cauză că UE refuză să ofere acces fără vize cetățenilor turci în spațiul unic european, a amenințat că va rupe acordul cu Uniunea referitor la refugiați.

Refugiații din Istanbul așteaptă ca granițele Turciei să fie deschise și să năvălească spre țările europene, deoarece sunt convinși că acolo viitorul lor și al familiilor lor va fi mult mai bun.

În cadrul unui reportaj realizat de agenția bulgară de presă BGNES, mai mulți refugiați au declarat că preferă Turcia în schimbul unor țări precum Liban, Iordania și alte țări arabe. Alții au spus că speră să se întoarcă în țara lor natală atunci când conflictele vor înceta. Cei mai mulți însă vor să ajungă în Occident.

„Aici, sirienii sunt într-o situație dezamgitoare, salariile noastre sunt mizerabile iar condițiile de muncă, la fel. Vreau să citesc cărți, să merg la facultate, dar nu am această posibilitate. Sunt convins că în Europa voi găsi condiții bune pentru a trăi așa cum îmi doresc”, a spus Muhammed Ahmed, un ospătar care lucrează într-unul dintre localurile Istanbulului.


ATENȚIE! VĂ AVERTIZĂM că dacă dați CLICK AICI veți urmări IMAGINI video NĂUCITOARE. Filmarea poate crea panică de aceea nu va fi afișată pe această pagină.

Arhitectul Mahmud Hamdan, refugiat sirian, prognozează că cel puțin 100.000 de migranți vor porni către Occident, dacă, într-adevăr, Turcia își va deschide granițele. Multe dintre familiile acestora sunt în Europa și de aceea preferă să ajungă lângă ele. Un general sirian în rezervă spune că e imperios necesar ca granițele Turciei cu Siria să fie redeschise pentru ca tot mai mulți oameni să aibă o șansă să ajungă în Europa.


Prietenii tăi deja au apreciat pagina noastră. DĂ ȘI TU UN LIKE! Mulțumim!

NU RATA ȘTIREA ZILEI!

DISTRIBUIȚI
loading...

CELE MAI CITITE ARTICOLE DIN ULTIMELE ZILE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here