loading...

Sentința spunea că regiunile germane vor fi obligate să plătească ajutoare sociale șomerilor proveniți din țări UE, care au locuit mai mult de 6 luni în Germania. La un an de la acea decizie, lucrurile se schimbă radical.

Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Andrea Nahles, a spus încă de atunci că ministerul pe care îl conduce va elabora o lege care să îngrădească aceste drepturi.

Joi, 1 decembrie 2016, parlamentul german a adoptat un amendament la lege, conform căruia cetățenilor UE care trăiesc în Germania le va fi impusă o perioadă de 5 ani, în care nu vor mai putea primi ajutoare sociale de la statul german, nici măcar prin măsura Hartz 4, anunta Deutsche Welle

Asta înseamnă că un român, de pildă, care nu a lucrat în Germania în ultima vreme, nici măcar în urmă cu câțiva ani, nu va avea dreptul să primească ajutor social de la stat.

Cetățenii UE care se află în Germania vor avea acest drept de-abia după 5 ani sau, după cum spune ministrul, Nahles, „atunci când procesul lor de integrare se va fi încheiat”. „Numai acela care locuiește, muncește și plătește asigurări sociale în Germania poate apela la această formă de ajutor social. Acela care niciodată nu a muncit în Germania trebuie să depună o cerere de a primi ajutor social în țara sa de baștină”, a spus Nahles.

În perioada de 5 ani, cetățenii sus-numiți vor avea dreptul o singură dată la un ajutor de acest gen, timp de o lună, pentru a-și putea pregăti întoarcerea în țara natală.

Conform datelor Biroului Federal pentru Muncă, în ianuarie 2016, 440.000 de cetățeni UE primeau ajutoare sociale în Germania. Cei mai mulți erau polonezi (92.000), italieni (72.000), bulgari (71.000) și români (57.000). Mulți dintre aceștia muncesc, dar câștigă prea puțin, primind un ajutor compensatoriu social sub formă așa-numitului Hartz 4.


E MĂCEL în PĂDURILE ROMÂNIEI! MAFIA PĂDURILOR vrea ca acest clip sa fie șters. LUAȚI atitudine ACUM, pana nu va fi prea TÂRZIU! VEDEȚI! CLIPUL VIDEO AICI.


Best NEWS

Te-ar mai putea interesa

DISTRIBUIȚI
loading...

CELE MAI CITITE ARTICOLE DIN ULTIMELE ZILE


ÎN ATENȚIA CITITORILOR !!! Vă rugăm ca în comentariile dumneavoastră să folosiți un limbaj decent și fără atacuri la persoană. Nu aprobăm comentarii care conțin link-uri către alte site-uri, sau cele care conțin injurii, ori atacuri la persoană. Acceptăm orice critică, doar dacă este însoțită de un limbaj decent, care respectă regulile bunului simț. Responsabilitatea juridică a opiniilor dumneavoastră exprimate AICI vă aparține în totalitate. Vă mulțumim pentru că ne urmăriți! 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here