NEWS ALERT
Povestea lui Bachus, traficantul de alcool condamnat la moarte de Ceausescu, dupa ce a produs o paguba de 5 milioane de dolari statului roman

Multe mame sunt cuprinse de disperare atunci când își dau seama că nu vor putea asigura traiul zilnic și condiții umane de viață copilului lor nou-născut.

În Iran, o țară cu un regim politic și juridic islamiste, de pilda, multe mame își vând bebelușii pe sume derizorii. Pe străzile capitalei Teheran se poate cumpăra orice: alcool, droguri, un rinichi sănătos sau chiar un bebeluș.

„Nu-i o noutate că pe străzile Teheranului se vând bebeluși. Mai rău este că această tendință este în creștere. Oameni disperați își vând nu doar organele, ci ci copiii”, spune o activistă iranianca pentru drepturile omului. Ea spune că și pe rețelele sociale se fac astfel de afaceri.

Femeile narcodependente, dar și cele fără adăpost, își vând copiii imediat după naștere, de obicei în apropierea spitalelor din Teheran, spune un consilier local. Acesta știe și prețurile. Bande organizate cumpără nou-născuții la prețuri cuprinse între 25-50 de euro per bucată, copii pe care, ulterior, îi folosesc la cerșit, stârnind mila oamenilor.

„De multe ori, bebelușii sunt infectați cu HIV, deci, din păcate, aceștia nu vor avea o viață prea lungă”, spune același consilier local. Fiind un centru economic mare, Teheran atrage ca un magnet oamenii care vin din regiunile sărace ale țării. Negăsindu-și un loc de muncă, aceștia cad în disperare, pentru că economia Iranului este pe butuci de ani buni. Ei își fac speranțe că, odată cu ridicarea embargoului internațional asupra exportului de petrol, viața va deveni mai bună, noteaza Deutsche Welle

Chiar dacă traficul de droguri este pedepsit cu moartea, comerțul cu narcotice este unul înfloritor. Conform statisticilor, în Iran, cu o populație de 80 de milioane de oameni, 3 milioane sunt dependenți de narcotice. 9 la sută dintre aceștia sunt femei. În același timp, în unele regiuni ale țării șomajul în rândul femeilor atinge și 70%.

„Nu toate femeile sau familiile care își vând copiii sunt reprezentate de narcomani. Mulți trăiesc într-o mizerie oribilă. Sunt oameni disperați și își vând copiii sperând că al lor odor va avea parte de un viitor mai bun. Copiii, însă, cad în mâna traficanților care îi folosesc la cerșit și pentru prostituție, ulterior”, spune apărătoarea drepturilor omului citată la inceptul articolului.

Guvernul iranian nu vrea să recunoască această problemă iar activiștii care luptă împotriva acestui flagel riscă pușcăria pentru „propagandă împotriva sistemului”.


ATENȚIE!!!! Dacă aveți peste 40 de ani CITIȚI URGENT ASTA! Este o informație care vă poate salva viața. Detalii AICI.


Instalează aplicația INFOALERT pentru a afla PRIMUL ultimele noutăți!Instaleaza aplicația INFOALERT din GOOGLE PLAY


loading...

ȘTIREA ZILEI pe infoalert.ro

Prietenii tai deja au apreciat pagina noastra. DA SI TU UN LIKE AICI! Multumim!

Lasă un răspuns