NEWS ALERT
Neurochirurgul Vlad Ciurea: „Dormiţi fără telefonul mobil în apropiere, priviţi dimineaţa cerul, vinul roşu curăţă vasele de sânge…”

Din momentul în care soția mea m-a anunțat că s-a îndrăgostit de alt bărbat și a divorțat de mine, totul s-a schimbat. N-aș fi crezut că aveam să-mi refac viața atât de repede, și în niciun caz cu o femeie atât de tânără… Mai tânără cu doi ani decât fiul meu! Că nu făcusem cea mai bună alegere avea să mi se confirme curând, din păcate.

Relația dintre mine și fiul meu a fost multă vreme pe muchie de cuțit, era o vreme în care nu suportam nici măcar să-i pomenesc numele, darămite să-l văd, atât de dezamăgit am fost de el.

Să vă spun însă cum s-au petrecut lucrurile. Abia ce împlinisem 47 de ani, când Natalia, soția mea, prima mea iubire, singura femeie pe care o cunoscusem în sensul biblic, m-a anunțat din senin că vrea să divorțăm, pentru că ea pleacă în Spania să muncească și să înceapă o viață nouă.

— Iubesc alt bărbat, iar tu și Aurel o să vă descurcați și singuri. El își câștigă deja traiul, tu ești un om gospodar. Ne-am iubit, a fost frumos, dar oamenii se schimbă cu timpul, așa mi s-a întâmplat și mie, iar acum îmi doresc altceva de la viață. ți-am fost soție credincioasă, i-am fost mamă bună lui Aurel… Vreau să mă mai bucur și eu de viață până să-mi brăzdeze ridurile fața și să devin posacă. Am cunoscut întâmplător un om bun, ne-am îndrăgostit, deși nu credeam că mi se mai poate întâmpla așa ceva, așa că plec, s-o iau de la început. Sper să mă ierți și să nu-ți încarci sufletul cu o suferință inutilă. Ce-a fost între noi a fost, acum s-a terminat. știu bine că o să-ți găsești și tu femeia potrivită, care să te iubească și să fie lângă tine până la capăt.

Ce era să mai spun? Era limpede că nu mai puteam schimba nimic. De divorț s-au ocupat avocații pe care îi tocmise. Aurel a ridicat din umeri, când i-a spus.

— Faci cum crezi, mamă. îți doresc să fii fericită! Poate voi veni cândva să te vizitez.

Când am condus-o amândoi la aeroport, Natalia strălucea de fericită ce era, parcă întinerise și părea plină de chef de viață, cum n-o mai văzusem eu de mult. Mi-am spus că, poate, are dreptate, că poate e mai bine așa decât să fi ajuns să ne urâm și să ne blestemăm zilele că suntem împreună. Ca să-mi fie mai ușor, am început să-mi sun prietenii, să ieșim la o bere, să petrec mai mult timp în compania lor.

Pe o terasă, în vara de după plecarea Nataliei, am cunoscut-o pe Adina, o frumusețe de fată, care venise la o înghețată cu prietenele și care mi-a tot făcut ochi dulci.

Unul dintre prietenii mei m-a împins de la spate:

— Du-te, mă, și intră în vorbă cu ea! E limpede că te place!

— Pot să-i fiu tată, Marine, nu-ți dai seama? Aurel e mai mare decât ea…

— Ei și? Poate că îi plac bărbații mai copți. Fetele din ziua de azi sunt greu de înțeles și se plictisesc în compania băieților de vârsta lor. N-ai fi tu primul cu o soață cu 20 de ani mai tânără, stai liniștit!

— Departe te-ai mai dus cu gândul!

— Tu du-te și vorbește-i și mai vedem noi pe urmă!

M-am dus. Când m-am apropiat de masa lor, fetele au început să râdă, iar Adina a recunoscut că-i plac bărbații maturi, pentru că tinerii sunt niște „fraieri” care se țin încă de fusta mamei. Spre seară, am rămas singuri, am condus-o acasă, iar ea mi-a scris numărul de telefon în palmă. „Ce gest copilăresc”, m-am gândit, dar în rest fata părea foarte matură.

Când am ajuns acasă, m-am dus să fac un duș și am uitat de numărul de telefon, care s-a șters sub clăbucii săpunului. „Asta e! Doar nu era să-mi pun mintea cu o puștoaică!” și mi-am văzut de ale mele.

în toamnă, când a început campionatul de fotbal, m-am dus cu băieții la un meci. Nu mai fusesem pe stadion de mai bine de 20 de ani.

— Nu m-ai sunat! am auzit un glas în spatele meu.

Când am întors capul, am recunoscut-o pe Adina.

— îmi pare rău, ți-am spălat numărul înainte să-l notez și n-am mai știut de unde să-l iau. Uite că ne întâlnim iar, mă bucur să te revăd! îți place fotbalul?

— Deloc! Am venit cu prietenul meu, care a ținut morțiș să-l însoțesc. A zis că, dacă vin cu el, îi dovedesc că-l iubesc. ți-am spus că toți sunt niște fraieri. Mă plictisesc de moarte, nu vrei să plecăm de aici?

M-am ridicat și am urmat-o. Unul dintre prietenii mei mi-a făcut cu ochiul și m-a îndemnat să-mi văd de drum. Ne-am plimbat o vreme în tăcere.

— Ești supărată? am îndrăznit s-o întreb.

— Da, sunt. Părinții mei divorțează. Nu le pasă de mine. Mi-au spus că vor să-și refacă viața, de parcă eu nici n-aș exista. Tata mi-a cumpărat deja o garsonieră și s-a angajat că plătește el toate cheltuielile. Mi-au spus amândoi că eu oricum în curând o să mă mărit și o să am viața mea, așa că își văd și ei de viața lor…

I-am povestit și eu despre Natalia. îmi scrisese de curând un e-mail și ne invita pe mine și pe Aurel la nuntă. E-mailul avea și un PS: „Sunt însărcinată! Aurel o să aibă un frățior! Sper să vă bucurați pentru mine!”.

— Ce soție curajoasă am, nu? 0 să devină din nou mamă, la 45 de ani. știu că se poartă acum, că e la modă printre vedete să faci copii după 40 de ani, dar… Mă rog, e viața ei!

— și nu vă duceți la nuntă?

— Ce să caut acolo? Să-i mulțumesc soțu-lui ei că-mi face feri-cită nevasta? Oi fi eu emancipat, dar nici chiar așa!

Citește continuarea pe libertatea.ro


ATENȚIE!!!! Dacă aveți peste 40 de ani CITIȚI URGENT ASTA! Este o informație care vă poate salva viața. Detalii AICI.


Instalează aplicația INFOALERT pentru a afla PRIMUL ultimele noutăți!Instaleaza aplicația INFOALERT din GOOGLE PLAY


loading...

ȘTIREA ZILEI pe infoalert.ro

Prietenii tai deja au apreciat pagina noastra. DA SI TU UN LIKE AICI! Multumim!

Lasă un răspuns