NEWS ALERT
Cea mai mare aeronavă din lume s-a prăbușit în Marea Britanie (VIDEO)

Dacă alegerile parlamentare vor fi câștigate de PSD şi ALDE, atunci asupra României se va așterne noaptea, ţara se va duce de râpă, fără nicio exagerare, a opinat filozoful Gabriel Liiceanu, în cadrul dezbaterii „Proiectul de ţară, între politică şi tehnocraţie”, organizată de Grupul pentru Dialog Social şi Revista 22.

„Nu de puţine ori în aceşti ultimi ani am fost întrebat de cunoştinţe, de prieteni, cum e cu putinţă ca oameni condamnaţi penal sau oameni cu probleme în justiţie să poată să ajungă candidaţi pe listele unor partide şi după aceea parlamentari. Şi le-am răspuns în general că, precum în toate ţările Uniunii Europene, nu se pot suspenda odată cu condamnările penale sau cu cercetările în justiţie drepturile civile”, a declarat Liiceanu.

Cum se face, a fost întrebat mai departe filozoful, că în parlamentele din celelalte ţări din UE nu există oameni care sunt cercetaţi penal sau condamnaţi, la care el a replicat: „păi nu sunt puşi de partide pe liste şi nu sunt puşi, pentru că dacă i-ar pune, şi-ar pierde creditul electoratului”.

„Atunci, cum se face ca România este singura ţară, să zicem, care în clipa în care partidele propun pe listele lor candidaţi cu probleme penale aceştia sunt aleşi de electorat?! Evident răspunsul este: electoratul român este unul care nu are cultură politică, iar partidele care pun asemenea oameni pe liste şi îi împing în Parlament ştiu exact că beneficiază de ignoranţa politică a unui electorat”, a precizat Liiceanu, vorbind despre marea problema a „Parlamentului borfaşilor”.

Mai sunt câteva zile până la alegerile parlamentare, iar listele partidelor care au şansă să formeze majoritatea în urma scrutinului – PSD şi ALDE – sunt pline de candidaţi cu probleme penale.

„În orice caz, faptul că noi trăim în clipa de faţă cu asemenea liste electorale şi în curând ne vom trezi prin neşansă, prin dramă, prin tragedie aş spune, cu toţi aceşti oameni în Parlament, ne face să credem că am intrat într-un cerc vicios care se bazează pe lipsa de educaţie a electoratului şi care ne va împinge într-o tragedie din care nu vom mai şti cum să ieşim. Deci vă spun cu toată încredinţarea: am senzaţia că dacă va câştiga PSD cu ALDE, România se va duce de râpă. Fără nicio exagerare”, a subliniat Liiceanu.

Potrivit filozofului, gradul de manipulare la care este expus poporul în clipa de faţă are la bază evident hibe enorme în educaţie. Faptul că de 27 de ani situaţia mentală a populaţiei noastre se degradează din cauză că învăţământul a fost făcut vraişte explică situaţia în care am ajuns.

„Nu ne aşteptăm la un miracol şi într-adevăr merită să fim conștienți că dacă lucrurile nu ies în varianta dorită (cu Cioloş premier după alegeri – n.r.), atunci asupra României se va așterne noaptea, fără nicio exagerare. Liviu Dragnea a spus deja că ministrul Justiţiei va fi numit dintr-un partid politic. Grija acestor oameni va fi să fure şi să nu poate fi pedepsiți. Ne-am obişnuit cu asta. Ştim ce s-a întâmplat şi nu se vor schimba de la o zi la alta”, a afirmat Liiceanu.

Filozoful a explicat că regula fundamentală a unui adevărat stat democratic este ca oamenii aleși să-i slujească pe ceilalți, ca reprezentanții să îi slujească pe reprezentați.

Citește mai multe pe epochtimes-romania.com

Instalează aplicația INFOALERT pentru a afla PRIMUL ultimele noutăți!Instaleaza aplicația INFOALERT din GOOGLE PLAY


ȘTIREA ZILEI pe infoalert.ro

Prietenii tai deja au apreciat pagina noastra. DA SI TU UN LIKE AICI! Multumim!

2 COMENTARII

  1. Da se va asterne noaptea din 11 decembrie dar nu peste Romania ci peste toti acei ce s-au imbogatit jefuind aceasta tara, si abea asteptam 11 decembrie sa castige da chear acei ce ii blamati voi sa opreasca jaful, numai ei au facut cat de cat ceva bun in aceasta tara si ei trebuie sa opreasca jaful si sa se asterne noaptea peste acei ce au contribuit la jefuirea Romaniei. Sunt sigur ca o sa fie cenzurat mesajul meu dar nui nimic o sa vina si timpul cand o sa fim lasati liberi si noi sa gandim.

  2. Cum se face ca la altii sa nu fie oameni cu probleme penale pe Liste???
    Foart simplu! La ei nu se fac dosare masluite, pentru ca ei nuau „Unchesei”!

Lasă un răspuns