Potrivit nutriționistului, carnea de porc este preferabilă celei de vită chiar și la vârste foarte mici. ”Am auzit medici care spun că la diversificare trebuie să-i dai copilului carne de curcan şi de vită. Dar porcul de ce nu? Ce are carnea de porc? Vă spun eu, nu există niciun argument contra cărnii de porc. Ba dimpotrivă: grăsimea de porc este mai puţin saturată şi mai sănătoasă decât cea de vită.

loading...

Porcul nu este un animal rumegător, ci monogastric, fiind 94% compatibil cu omul. Cum digeră un copil carnea de porc nu o va digera pe cea de vită. Important este să alegi o bucată slabă de porc.

De exemplu, mușchiul de porc este mai slab decât orice bucată de carne de vită, iar muşchiuleţul este mai slab şi decât pulpa de pui. Dacă porcul este hrănit corect şi este crescut în aer liber, carnea lui are şi omega 3”, spune nutriționistul.

Mihaela Bilic a mai apreciat că acest tip de carne, cea de porc, merită să fie reabilitată în percepția consumatorilor români, cu atât mai mult cu cât ideile potrivit cărora carnea de porc nu este sănătoasă nu au acoperire științifică.

”Ani întregi nu am pus la îndoială calitatea cărnii de porc. Ne-am trezit acum să spunem, vai de mine, porc nu, dar de fapt nu ştim de ce. Este un fel de prejudecată. În cărţile de nutriţie, porcul e lăudat”, spune ea. ”Testul” slăninuței Că acest tip de carne este potrivit consumului uman este demonstrat, potrivit nutriționistului, și de ”testul” slăninuței.

”Se poate vedea cu ochiul liber că grăsimea de porc este bogată în acizi graşi mononesaturaţi similari cu uleiul de măsline. Gândiţi-vă cum arată slăninuţa, în ce fel este de fragedă. În momentul în care o laşi la temperatura ambiantă devine moale, exact ca uleiul de măsline, când stă pe masă e lichid, când îl pui la frigider precipită.

Ca şi gust, slăninuţa este plăcută, poate fi mâncată, pe când seul de oaie, de exemplu, ori grăsimea de vită este atât de greţoasă şi de tare încât arată clar cât este de saturată. Nimeni nu poate mânca o bucată de grăsime de vită aşa cum mâncăm o fâşie de slăninuţă”, a tinut sa mai adauge nutritionistul, potrivit adevarul.ro. 


ATENȚIE! VĂ AVERTIZĂM că dacă dați CLICK AICI veți urmări IMAGINI video NĂUCITOARE. Filmarea poate crea panică de aceea nu va fi afișată pe această pagină.

Sursa: voceatransilvaniei.ro


Prietenii tăi deja au apreciat pagina noastră. DĂ ȘI TU UN LIKE! Mulțumim!

NU RATA ȘTIREA ZILEI!

DISTRIBUIȚI
loading...

CELE MAI CITITE ARTICOLE DIN ULTIMELE ZILE

6 COMENTARII

  1. FALS,FALS.au spus bine, un porc crescut si alimentat bine. Asta inseamna cereale,iarba si mai zice si tinut in aer liber. Porcul se alimenteaza cu ori ce porcarie intanlita in calea lui.ori ce putregai. Omega 3 ?De unde? Ar trebui sa consume bune cantitati de seminte de linaza. Vaca si oaia nu cred ca ar mana putregaiuri si mortaciuni!! Stiu ca si iarba care o consuma o miroase. Nu mai tot faceti propaganda falsa. . Bunici tai consumau carne de porc cu moderatie nu in cantitati excesive, doar in perioada de craciun!.. si din cand in cand.doar cei bogat isi permiteau. Reclama €€Saraci se alimentau cu peste si legume.

    • care-i problema voastra?
      habar nu aveti cum si ce mancau bunii si strabunicii nostri…nu au stiut de multe din bolile de azi…nici nu prea erau obezi desi mancau slanina, ceapa, o tuiculita… ca vita si oaia nu prea…le trebuia lapte si branza… porcul saracul era sacrificat…si pasarea din curte… in plus…cu adevarat, porcul este omnivor ca hrana… si din multe puncte de vedere compatibil organic cu omul…. atat am avut de spus…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here