loading...

Banca Națională a României (BNR) a anuntat ca trebuie să înceapă procesul de tipărire pe monede și bancnote a stemei României, ce include pe capul acvilei o coroană, potrivit noii legi adoptate de alesi. Procesul va dura mai mulţi ani, iar în această perioadă cele două tipuri de bani vor circula în paralel.

Pe măsură ce bancnotele aflate în circulaţie se vor deteriora, ele vor fi scoase din circulaţie şi înlocuite cu bancnotele cu însemnele noi”, a explicat purtătorul de cuvânt al BNR Dan Suciu.

Procesul va dura câţiva ani. La BNR ajung zilnic pentru verificare zeci de milioane de lei.


ATENȚIE! MAFIA PĂDURILOR VREA CA ACESTE INFORMATII să nu fie aflate de români. CLICK AICI PENTRU DETALII  !


Toţi banii de la băncile comerciale şi trezoreriile din ţară, care ajung la BNR vin sub forma unor pachețele de 100 de bucăți, într-un pachet mare de 1.000 de bucăți. Pachetul este trimis la o mașinărie de procesare a banilor, unde fiecare bancnotă este autentificată, verificată, numărată, iar dacă nu este conformă este distrusă.

Mai puţin de 1,2% dintre bancnotele verificate sunt respinse, scrie digi24.ro.

Bancnotele neconforme sunt distruse prin tocare. La final tot ce mai rămâne din bancnotele neconforme sunt bucăţi de câţiva milimetri din plastic. Rezidurile sunt duse apoi la reciclat şi produsele finale posibil să le aveţi şi dumneavoastră acasă: produse de uz casnic, din plastic.

În tot procesul de retipărire a bancnotelor şi a monedelor cu noua siglă, banii vor putea fi folosiţi în paralel.

Această nouă emisiune va fi anunţată la momentul potrivit. Vom anunţa băncile, operatorii economici şi populaţia şă ştie că ambete tipuri de însemne monetare şi cele noi şi cele vechi vor fi valabile în circulaţie”, a precizat purtătorul de cuvânt al BNR.

Masa monetară din România este de 250 de miliarde de lei, în creştere cu 9,5% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Sursa: stireazilei.com

Best NEWS

NU RATAȚI CELE MAI DISTRIBUITE ARTICOLE DE ASTĂZI !

DISTRIBUIȚI
loading...

CELE MAI CITITE ARTICOLE DIN ULTIMELE ZILE


ÎN ATENȚIA CITITORILOR !!! Vă rugăm ca în comentariile dumneavoastră să folosiți un limbaj decent și fără atacuri la persoană. Nu aprobăm comentarii care conțin link-uri către alte site-uri, sau cele care conțin injurii, ori atacuri la persoană. Acceptăm orice critică, doar dacă este însoțită de un limbaj decent, care respectă regulile bunului simț. Responsabilitatea juridică a opiniilor dumneavoastră exprimate AICI vă aparține în totalitate. Vă mulțumim pentru că ne urmăriți! 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here