DISTRIBUIȚI
loading...

Chandra Bahadur Dangi (1939 – 2015) a fost cel mai scund om din istorie măsurând doar 54,6 centimetri. Trei dintre fraţii lui Dangi aveau sub 1,22 metri înălţime, iar două dintre surorile nepalezului au înălţimi normale.

Chandra s-a născut în satul Kalimati din districtul Salyan – Nepal și a fost de mărime medie la naştere. Când avea doar patru ani, mama sa a observat că el nu creștea în același ritm cu copiii de vârsta sa. Medicii n-au putut să-l ajute să crească.

Chandra Bahadur Dangi a trăit împreună cu familia sa în Rimkholi, districtul Dang, un sat izolat ce nu avea energie electrică. Înainte de obţine titlul de cel mai scund om din lume, el a avut un trai destul de modest.

În anul 2012, Dangi a fost văzut de un comerciant de cherestea, care l-a măsurat şi i-a spus că ar putea fi cel mai scund om din istorie. Dangi a călătorit în capitala Nepalului, Kathmandu, unde a fost evaluat de către o echipă de la Cartea Recordurilor. După ce a fost măsurat de trei ori într-o zi, metoda standard de a se asigura că înălţimea este constantă, recordul său a fost înregistrat în Cartea Recordurilor.

Lui Dangi i s-au acordat două certificate, unul pentru cel mai scund om din lume şi altul pentru cel mai scund om în viaţă din lume. La prezentare, el spunea: „cred că lucrurile vor fi mai bune de acum încolo. Sper că voi deveni faimos peste tot în lume”.

În anul 2014, Dangi a călătorit în Marea Britanie, unde s-a întâlnit cu cel mai înalt om în viaţă, Sultan Kosen (251 centimetri), cu ocazia Zilei Recordurilor.

„Sunt onorat să fiu la Londra. Mi-am dorit întotdeauna să vizitez această capitală, iar faptul că am ajuns să-l întâlnesc pe Sultan este ceva special. Sunt foarte mândru că pot să reprezint Nepalul în întreaga lume şi sunt uimit de tot sprijinul pe care îl primesc”, declara Chandra Bahadur Dangi.
Sultan Kosen a spus: „să-l întâlnesc pe Chandra, după atâta timp, este uimitor. Chiar dacă el este scund, iar eu sunt înalt, am avut lupte similare pe tot parcursul vieţii noastre. Când te uiţi în ochii lui Chandra poţi vedea că este un om bun”.

Dangi a plecat în turneu în Samoa Americană cu Tupa’l lui Bruno Magic Circus, Aici s-a îmbolnăvit de pneumonie şi a murit în ziua de 3 septembrie 2015. Titlul de cel mai scund om în viaţă din lume s-a întors la filipinezul Junrey Balawing, care este cu cinci centimetri mai înalt şi care a mai deţinut anterior acest titlu.


ATENȚIE!!!! Ni se pregătește ceva MONSTRUOS. Lumea nu va ma fi la fel. Presa TACE. Detalii AICI


Sursa: adevarul.ro


Prietenii tăi deja au apreciat pagina noastră. DĂ ȘI TU UN LIKE! Mulțumim!

NU RATA ȘTIREA ZILEI!

loading...

Lasă un răspuns