loading...

Potrivit dcnews.ro, Institutul Naţional pentru Fizica Pămânului a lansat un program online care te anunță cu 30 de secunde înainte de a se produce un cutremur, alerta apărând doar la cutremure de peste 4.5 grade pe scara Richter.

Aplicația este în FAZA de testare și poate fi accesată la adresa ALERTA SEISM

În momentul producerii unui cutremur în zona Vrancea de peste 4,5 grade pe scara Richter, în partea de sus a paginii veţi vedea fereastra secundelor rămase până la momentul resimţirii undei seismice în Bucureşti, în medie de 25- 30 de secunde.


ATENȚIE! MAFIA PĂDURILOR VREA CA ACESTE INFORMATII să nu fie aflate de români. CLICK AICI PENTRU DETALII  !


Seismograful din imagine va oscila cu posibila magnitudine a cutremurului şi se vor afişa informaţiile specifice seismului – adică veţi şti cât de puternic este.

De asemenea, sfera va indica culoarea roşie – în lipsa unei mişcări seismice culoarea este verde.

Titlul paginii se va schimba succesiv, afişând textul „Atenţie, cutremur„, iar aplicaţia va emite un semnal sonor specific.

Ultimul cutremur major, Conform Institutului Național pentru Fizica Pământului (INFP), s-a produs in noaptea de 27-28 decembrie 2016,  la 97,5 kilometri adâncime și a avut magnitudinea de 5,2 pe Richter, unda seismica fiind resimtita in mai multe județe din țara, inclusiv in Republica Moldova, Bulgaria si Turcia.

Best NEWS

NU RATAȚI CELE MAI DISTRIBUITE ARTICOLE DE ASTĂZI !

DISTRIBUIȚI
loading...

CELE MAI CITITE ARTICOLE DIN ULTIMELE ZILE


ÎN ATENȚIA CITITORILOR !!! Vă rugăm ca în comentariile dumneavoastră să folosiți un limbaj decent și fără atacuri la persoană. Nu aprobăm comentarii care conțin link-uri către alte site-uri, sau cele care conțin injurii, ori atacuri la persoană. Acceptăm orice critică, doar dacă este însoțită de un limbaj decent, care respectă regulile bunului simț. Responsabilitatea juridică a opiniilor dumneavoastră exprimate AICI vă aparține în totalitate. Vă mulțumim pentru că ne urmăriți! 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here