Nu mai e mult până când Barack Obama va părăsi Casa Albă, predând ștafeta prezidențială recent alesului președinte, Donald Trump. Totuși, înainte de a pleca, Obama aplică o ultimă lovitură Moscovei.

loading...

Astfel, președintele american a semnat un decret prin care impune noi sancțiuni împotriva Rusiei. Ministerul rus al Finanțelor a anunțat că sancțiunile vizează șase persoane și 5 organizații rusești. Pe lista se regăsesc și șeful GRU, serviciul de informații al armatei, și cei trei adjuncți ai săi, conform Blitz care citeaza Ria Novosti

Între timp, Reuters anunță că, potrivit unui reprezentant al administrației americane, SUA a expulzat din țară 35 de diplomați ruși, aflați în consulatul din San Francisco și ambasada din Washington. Se mai spune că aceștia trebuie să părăsească cele două mari orașe în termen de 72 de ore.

Miercuri, CNN anunță că Obama are în vedere să impună noi sancțiuni Rusiei din cauza probabilei implicări a acesteia în atacurile cibernetice asupra sistemului informațional de vot al țării.

Ministerul rus de Externe nu a întârziat să răspundă, declarand că, prin astfel de acțiuni, administrația Obama nu vrea decât să își justifice propriul eșec. Kremlinul a anunțat deja că Rusia va răspunde sancțiunilor Washingtonului.


Prietenii tăi deja au apreciat pagina noastră. DĂ ȘI TU UN LIKE! Mulțumim!

NU RATA ȘTIREA ZILEI!

DISTRIBUIȚI
loading...

CELE MAI CITITE ARTICOLE DIN ULTIMELE ZILE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here