Patronul echipei de fotbal Steaua București, Gigi Becali, are parte de un sfârșit de an dezastruos, primind, în prag de 2017, o veste cât se poate de neașteptată și, totodată, proastă. Echipa lui Gigi Becali riscă excluderea din Liga 1 și dezafilierea de la FRF după ce a pierdut procesul intentat de Clubul Sportiv al Armatei Steaua.

loading...

Potrivit juristului „militarilor”, sentința Curții de Apel București, care a stabilit că echipă lui Becali nu poate purta numele Steaua sau Steaua București, este executorie.

Asta înseamnă că Registrul Comerțului trebuie să schimbe denumirea societății care administrează clubul latifundiarului din SC FC Steaua București SA cu un alt nume ales de acesta.

Problema pentru Becali este că, dacă Registrul Comerțului va opera modificarea până la finalu acestui sezon, adică până la finalul lunii mai, echipa sa riscă să fie dezafiliata și exclusă din campionat.

Asta pentru că Regulamentul de Organizare a Activității Fotbalistice al FRF arată, la articolul 2, punctul 1, că modificarea numelui unui membru afiliat se efectuează numai în pauză competițională dintre sezoane, adică în vară.

„Articolul 2-Schimbarea denumirii cluburilor

1. FRF ține evidența nominală a membrilor afiliați și avizează schimbările denumirii acestora, astfel încât să se evite confuziile privind denumirea. Cluburile pot solicita FRF/AJF/AMFB schimbarea denumirii sub care figurează ca membri afiliați numai în perioada dintre două ediții ale campionatului.”

Situația formației lui Becali este cu atât mai delicată cu cât Liga Profesionistă de Fotbal a anunțat deja că va schimba numele clubului de îndată ce juristul CSA Steaua va transmite documentele privind sentința executorie a instanței.

Sursa ziare.com


Prietenii tăi deja au apreciat pagina noastră. DĂ ȘI TU UN LIKE! Mulțumim!

NU RATA ȘTIREA ZILEI!

DISTRIBUIȚI
loading...

CELE MAI CITITE ARTICOLE DIN ULTIMELE ZILE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here