DISTRIBUIȚI
loading...

Se pare că nu doar serviciile secrete ale SUA spionează la scară largă. Având ca pretext lupta împotriva “terorismului”, agențiile speciale din Marea Britanie, Spania, Franța și Germania utilizează aceleași tehnici de supraveghere în masă, afirma fostul spion al NSA, Edward Snowden.

Cunoscut pentru dezvăluirea unor programe globale de spionaj electronic ale serviciilor secrete americane, Snowden a spus pentru postul de televiziune La Sexta că spionajul a devenit „mai agresiv și mai invaziv față de cum era odată”, informa agenția EFE, citată Agerpres.

Într-un alt interviul dat din Rusia, același Snowden declara că nu doar serviciile secrete ale SUA apelează la metode de supraveghere masivă, la fel procedează și serviciile secrete din Marea Britanie, Franța, Germania sau Spania, pentru că acest spionaj este „ieftin, ușor și util”.

„Este vorba de manipulare diplomatică, spionaj economic și control social. Este vorba de putere și nu există nicio îndoială că supravegherea în masă sporește puterea guvernului.”, spunea Edward Snowden.

El a amintit că rezultatul unei investigații cerute  de președintele Barack Obama a relevat că acest tip de supraveghere nu a fost eficient în combaterea terorismului. „Și-au dat seama că acest tip de programe nu au împiedicat vreodată un atac terorist. Mai mult decât atât, niciodată nu au evidențiat (…) ceva diferit în vreo investigație teroristă în SUA”, arăta Snowden.

Întrebat dacă se mai întoarce în SUA, el a spus că a încercat să ajungă la un acord cu autoritățile americane, dar răspunsul primit a fost „o scrisoare în care promit că nu o să mă tortureze”.

Sursa: stireazilei.com


ATENȚIE!!!! Ni se pregătește ceva MONSTRUOS. Lumea nu va ma fi la fel. Presa TACE. Detalii AICI


 


Prietenii tăi deja au apreciat pagina noastră. DĂ ȘI TU UN LIKE! Mulțumim!

NU RATA ȘTIREA ZILEI!

loading...

Lasă un răspuns