NEWS ALERT
Arhitecții români construiesc CASA PRISPĂ. Nu ai nevoie de alimentare cu gaze sau de racordare la rețeaua electrică. Cât costă casa?

Jurnalistul Ion Cristoiu susține că atentatele venite chiar în noaptea de Revelion, dar și evenimentele tragice desfășurate de curând în Europa, ne arată că Revelionul 2017 este primul din istoria celui de-al Treilea Război Mondial.

 

”Din când în când, un cetățean de pe scenă simțea nevoia unei chemări a mulțumii la solidaritate cu zbieretele sale. Cum stau eu așa, filmând şi fotografiind mulțimea şi scena, m-a cuprins la un moment dat neliniștea.

Ce-ar fi dacă un kamikaze s-ar auto-detona în mulțime? Vedeam deja mulțimea călcându-se în picioare, auzeam strigătele răniților.

Era o prostie ce gândeam? Nu, nu era o prostie. Un kamikaze încins cu o centură de grenade putea intra în mulțime fără nici o problemă.

Şi atunci, pe când minutele se rostogoleau către un nou an, mi-am dat seama că Revelionul 2016 nu e unul obișnuit. E primul Revelion pe care-l petrec din Cel de-al Treilea Război Mondial.

Dimineața, ca pentru a-mi întări gândul, am aflat de la Rai News de atentatul de la Istanbul. Acest al Treilea Război Mondial, cel în care terorismul a aruncat civilizația europeană, e mult mai cumplit decât celelalte două Războaie mondiale.

Să luăm, de exemplu, atentatele de la Paris, de la Bruxelles, de la Berlin, de la Istanbul. Chiar şi cel de-al Doilea Război Mondial a fost mai ușor de suportat de civili decât cel de-al Treilea. Într-un Război clasic cetățenii unui oraș sunt preveniți de sirene că va veni un val de bombardiere.

În Războiul cu terorismul civilul nu e prevenit prin nimic de explozie. Viaţa cotidiană începe să semene cu jocul la ruleta rusească.

Câți din cei morți în Târgul de Crăciun de la Berlin s-au gândit o clipă, înainte de a ieși din casă, c-o să dea peste ei un TIR terorist?

Războiul clasic aduce cu sine ceea ce se cheamă starea de război. Bombardamentele, loviturile de artilerie, exploziile sunt de așteptat. Viaţa devine viaţă de război.

În războiul cu terorismul loviturile vin într-o atmosferă de viața normală. Dar nu numai atît. Terorismul e pe cale să desfigureze realitățile europene normale.

Ce fel de Revelion e acela cu blindate pe străzi?

Ce fel de viață civilizată e aia în care ești controlat de arme și muniție, în care la intrarea în muzee și săli de spectacole trebuie să fii cotrobăit prin bagaje sau trebuie să arăți documentele de identitate? Un Război clasic trezește în fiecare cetățean dârzenia luptătorului. Ştii că ţara ta e în război cu o altă ţară.

În cazul Războiului cu terorismul starea de spirit a cetăţeanului european e uluirea. Asupra Europei nu s-a năpustit puterea unui stat sau a unei Coaliţii de state numărând sute de milioane de oameni, deținând arsenale înfricoșătoare.

Asupra Europei civilizate a pornit Război Statul Islamic, un stat de doar 50.000 de persoane, creat prin forță pe teritoriul a două state independente – Siria şi Irak –, un stat care nu întrece în materie de civilizație pe cea presupusă de păscutul caprelor.

E limpede că de atentatele teroriste e responsabil statul islamic. În unele cazuri, prin trimiterea unor terorişti în Europa. În altele (cele mai multe) oferind radicalilor musulmani din Europa idealul în numele căruia se comit atentate sinucigaşe.

Donald Trump îşi expunea în cartea sa uluirea că o Planetă întreagă e terorizată de 50.000 de inşi. Pentru ce plătim impozite, taxe prin care întreținem armate, finanțăm arsenale militare și descoperirea celor mai sofisticate arme, dacă 50000 de inși ne obligă să sărbătorim Revelionul sub protecția blindatelor?

De ce nu poate fi lichidat Statul islamic? Pentru că Puterile Occidentale, în frunte cu America, n-au avut nici un interes să pună la cale o nouă Cruciadă. O Cruciadă nu poate fi pusă la cale câtă vreme Occidentul consideră Rusia în chip oficial adevăratul dușman.

Pentru Occident, deși nu aruncă pe nimeni în aer, deși nu dă cu Tirul peste târgurile de Crăciun, deși nu deschide focul în mulțime, la întâmplare, Rusia e un dușman de preferat Statului islamic. Pentru că Rusia poate justifica bugete uriașe pentru înarmare, bani tot mai mulți vîrîți în armate inutile, deoarece nu le provoacă nimeni la război din punct de vedere clasic.

Cel care şi-a dat seama că adevăratul duşman al civilizaţiei e statul islamic a fost Donald Trump. În aceste condiţii, Donald Trump consideră că se impune o alianţă a Occidentului cu Federaţia Rusă împotriva statului ISIS, acest dușman de moarte al Civilizaţiei.

Am avut deocamdată Festina Blindata. Tare mă tem că în curând Europa va avea parte de Vita Blindata”, a tinut să mai adauge susține Ion Cristoiu, într-o postare pe blogul personal.

Instalează aplicația INFOALERT pentru a afla PRIMUL ultimele noutăți!Instaleaza aplicația INFOALERT din GOOGLE PLAY


ȘTIREA ZILEI pe infoalert.ro

Prietenii tai deja au apreciat pagina noastra. DA SI TU UN LIKE AICI! Multumim!

Lasă un răspuns