Taxa de timbru, după ce a fost declarată ilegală de forurile europene, revine în forță cu girul Ministerului Mediului care acum vrea să o introducă în prețul carburantului.

loading...

Un proiect de lege la care au lucrat specialistii din Guvernul condus de Dacian Cioloș ar prevede ca românii să scape de taxa de poluare auto, cunoscută și ca taxa de timbru de mediu. Conform unor surse guvernamentale contactate de Libertatea această taxă ar urma să fie inclusă în prețul carburanților, cel mai probabil din 2017, din luna aprilie sau mai.

Astfel, specialiștii din Ministerele Mediului, Finanțelor și Economiei vor ca românii să plătească ca în celelalte țări ale Uniunii Europene acestă taxă, pe  principiul „poluatorul plăteşte”. Din acest motiv, viitori proprietari de autovehicule nu vor mai plăti taxa, declarată ilegală de UE, ci aceasta va fi parte în prețul carburanților.

România este obligată să restituie taxa de poluare celor care au plătit-o întrucât, Curtea de Justiţie a Uniunii Europene a decis în data de 9 iunie 2016 că taxa de primă înmatriculare percepută de România cumpărătorilor de maşini este ilegală din punct de vedere al legislaţiei UE. Valoarea acestor taxe încasate până acum se ridică la 1% din PIB, adică mai bine de 1,7 miliarde de euro.

Potrivit unui ordinul comun al ministerului Mediului și al ANAF, pentru restituirea vechii taxe auto şi a dobânzilor aferente, contribuabilii trebuie să depună la organele fiscale competente o cerere şi documente doveditoare ale identității proprietarului și ale mașinii.


Prietenii tăi deja au apreciat pagina noastră. DĂ ȘI TU UN LIKE! Mulțumim!

NU RATA ȘTIREA ZILEI!

DISTRIBUIȚI
loading...

CELE MAI CITITE ARTICOLE DIN ULTIMELE ZILE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here