Parchetul General este obligat de lege sa inceapa urmarirea penala pentru cele sustinute de Ghita. Traian Basescu si-a recunoscut afirmatiile din inregistrarea scoasa de Sebastian Ghita. probele pe care Ghita le-a pus la dispozitie fiind suficiente pentru inceperea anchetei, indiciile fiind suficente.

loading...

Cat il priveste pe Ghita, este clar ca sustinerile lui valoreaza autodenunt. Ce inseamna asta? Ca el se recunoaste participant si vinovat de infractiuni. Potrivit legii, insa, in situatia autodenunturilor, daca organele de ancheta n-au fost sesizate anterior denuntului, faptuitorul se bucura de o protectie juridica. Evident ca Ghita a facut parte din sistem, dar asta nu inseamna automat ca sustinerile lui sunt neadevarate si nu trebuie luate in seama.

Potrivit stiripesurse.ro, aceasta abordare este eronata din punct de vedere juridic. Este dincolo de dubiu ca Ghita, incoltit, nu a mai avut ce pierde si incearca sa se apere astfel. Sau, poate, la incercarea celorlalti de a-l elimina din joc prin inchisoare, el riposteaza cu devoalarea mecanismului de suprimare? Nu-l cunosc pe Ghita daca ma întrebați.

Lucrurile trebuie sa se deruleze acum exclusiv in mod juridic, fara partizanate si pasiuni. Este un test esential pentru statul roman. Oricum, s-a ajuns prea departe. Daca s-au intamplat toate acestea, inseamna ca statul este captiv tiranismului.

Intr-un stat normal Președintele statului n-ar fi indraznit sa spuna ce a spus Traian Basescu, iar daca ar fi spus, institutiile ar fi reactionat de indata… La noi, institutiile sunt complice. Ele sunt in afara cadrului constitutional. Divizia SRI de aparare a Constitutiei trebuie sa-si faca datoria!


Prietenii tăi deja au apreciat pagina noastră. DĂ ȘI TU UN LIKE! Mulțumim!

NU RATA ȘTIREA ZILEI!

DISTRIBUIȚI
loading...

CELE MAI CITITE ARTICOLE DIN ULTIMELE ZILE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here