loading...

Curățatul urechilor, inclusiv în interior (pentru a îndepărta ceara formată) este o practică obișnuită mai ales în rândul femeilor. Copiii sunt și ei curățați în același mod, sau preiau obiceiul văzut la mamele lor. Un medic avertizează.

Douglas Backous, medic specialist la Institutul de Neuroştiinţă din Seattle, spune că poţi ajunge să suferi de probleme destul de grave, dacă îţi cureţi urechile. El susține că urechile nu trebuie curăţate niciodată, având în vedere că metodele de curățare a urechilor pot să provoace infecţii cutanate.

El se adresează în primul rând persoanelor care folosesc beţişoare de urechi pentru igienizare şi explică faptul că această practică poate să distrugă bariera naturală a urechii.

Ceara care se formează în urechi este, după spusele medicului, un produs al organismului care protejează urechea atât de bacterii cât şi de ciuperci.
Eliminarea constantă a stratului de ceară poate duce la apariţia infecţiilor, la îmbolnăvirea urechii atât interioare cât şi a pavilionului urechii.

Specialistul susţine că beţişoarele de urechi, de fapt, nu curăţă deloc urechea aşa cum ar trebui şi nu fac decât să îndese ceara formată în mod natural. În timp se formează un dop ce împiedică oxigenarea zonei urechii interne şi afectează în mod serios auzul.

Unii chiar au pățit-o au mers la medic să le scoată dopul.

Dacă tot nu renunțați să îndepărtași ceara, medicii ORL recomandă utilizarea doar a prosopului, în nici un caz a bețișoarelor.

Sursa:.stirilekanald.ro


E MĂCEL în PĂDURILE ROMÂNIEI! MAFIA PĂDURILOR vrea ca acest clip sa fie șters. LUAȚI atitudine ACUM, pana nu va fi prea TÂRZIU! VEDEȚI! CLIPUL VIDEO AICI.


Best NEWS

Te-ar mai putea interesa

DISTRIBUIȚI
loading...

CELE MAI CITITE ARTICOLE DIN ULTIMELE ZILE


ÎN ATENȚIA CITITORILOR !!! Vă rugăm ca în comentariile dumneavoastră să folosiți un limbaj decent și fără atacuri la persoană. Nu aprobăm comentarii care conțin link-uri către alte site-uri, sau cele care conțin injurii, ori atacuri la persoană. Acceptăm orice critică, doar dacă este însoțită de un limbaj decent, care respectă regulile bunului simț. Responsabilitatea juridică a opiniilor dumneavoastră exprimate AICI vă aparține în totalitate. Vă mulțumim pentru că ne urmăriți! 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here